DMI har ugens vejrudsigt klar: Læg især mærke til onsdag

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Disse borgere skal se frem til en noget anderledes luciadag.

Lige nu læser andre også

Denne uges vejrudsigt er en god pose blandet bolsjer, der blandt andet byder på en hurtig optræden af vinterkulden, der dog lover at trække sig tilbage til kulissen, mens varmere vinde gør klar til deres grandiose entre.

Det skriver DMI.

Mandag

Mandag starter showet med et lavtryk, der gæster den sydlige del af Danmark med regn og dis. Men tirsdag bliver de våde timer overtaget af koldere og mere tør luft, der glider ned over landet fra nordøst. Og de kolde vinternætter er også kommet for at blive.

Tirsdag

Vi indleder med en tør og skyet dag, hvor temperaturen danser mellem frysepunktet og 3 graders varme. En mild nordøstlig og østlig vind kan få tænderne til at klapre for nogle. Om natten kan der være slud- eller snebyger, når temperaturen bevæger sig mellem 2 graders frost og 2 graders varme. Vinden tager til og bliver let til frisk fra nordøst og øst. Så pak dig ind og sæt varme på!

Onsdag

Onsdag fortsætter det tørre og skyede tema, men der kan være lokale snebyger, der kigger forbi og siger hej. Temperaturen holder sig mellem 2 graders frost og 3 graders varme, og vinden bliver let til frisk fra nordøst. Om natten er det stadig tørt og skyet, men nu med mulige huller i skydækket. Temperaturen falder mellem frysepunktet og 5 graders frost, og vinden aftager til svag til jævn, mest omkring nord.

Torsdag

Torsdag bringer lidt sol og mest tørt vejr, men hold øje med enkelte snebyger, der prøver at snige sig ind. Dagstemperaturen ligger de fleste steder lidt under frysepunktet, men ved kysterne kan det nå op på et par graders varme. Om natten starter det med bred frost, men temperaturen stiger i løbet af natten til mellem frysepunktet og 4 graders varme, især ved Vestkysten. Vinden starter svag til let skiftende, intensiveres gradvist og bliver let til frisk fra vest og sydvest.

Fredag

Fredag begynder med skyer og lidt regn, men solen titter frem senere og byder på nogle enkelte byger. Dagens temperatur svinger mellem 4 og 7 graders varme, mens nattetemperaturen holder sig omkring 5 graders varme. Vinden er svag til jævn og vestlig, og ved kysterne kan den blive frisk.

Lørdag

Lørdag fortsætter med mest tørt og skyet vejr. Vinden intensiveres og bliver jævn til hård, og ved kysterne kan den nærme sig kuling. Dagen temperatur ligger mellem 6 og 9 graders varme, og nattetemperaturen holder sig mellem 5 og 8 graders varme. Så hold på hat og sejl!

Søndag og Mandag

Weekenden afrundes med hård vestlig vind og temperaturer, der tager en opadgående kurve. Så gør klar til at bytte vinterfrakken ud med forårskåben, for lunere tider er på vej!

Så lad os omfavne vinterens flygtige besøg og se frem til de varmere vinde, der snart vil blæse os ud af kulden. Det danske vejr er som en god film - du ved aldrig, hvordan handlingen udspiller sig næste uge!

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig