DMI: Her er der risiko for frost

Af: Thea Andersen

|

31/10/2023

Foto: Nyheder24.dk
Foto: Nyheder24.dk
En kold nat er i vente for danskerne 'inde i landet'.

Mest læste i dag

Tirsdag bliver vejret gråt og vådt, især i den sydøstlige del af landet.

I løbet af dagen vil regnvejret dog drive mod nordøst over det sydlige og østlige Sverige, oplyser meteorolog ved DMI Jesper Eriksen i 'meteorologens kommentar' på vejrtjenestens hjemmeside.

Den nordvestlige del af Jylland ser ud til at få mest tørt vejr.

Den præcise grænse mellem regn og tørt vejr er endnu ikke fastlagt, men de seneste prognoser peger på, at det vil holde tørt nord for en linje Ringkøbing Fjord – Mariager Fjord.  

I den sydlige og østlige del af landet forventes der at falde mellem otte og 20 millimeter regn frem til og med tirsdag eftermiddag. Ifølge DMI vil der falde mest regn på Fyn og Sjælland. Her kan der lokalt endda falde mere end 20 millimeter regn, hvilket kan give problemer med oversvømmede vandløb.

Temperaturerne vil ligge mellem tre og 12 grader, hvor det bliver koldest i Jylland, mens vinden tiltager fra let til frisk fra nord, ved kysterne stedvis hård vind. I aften op til kuling fra vest på Bornholm.

Onsdag nat bringer risiko for let frost inde i landet

Natten til onsdag vil vinden aftage, og vi kan forvente en svag til jævn vind, der skifter i retning fra nordvest. Vejret vil overvejende være tørt med vekslende skydække.

'Der er nogen usikkerhed om nattemperaturen, som styres af fordeling af skyer og områder med klart vejr. En kold nat kræver længere periode med kig til stjernerne,' oplyser Jesper Eriksen og fortsætter:

'Typisk forventes temperaturen at holde sig mellem frysepunktet og 5 graders varme, men stedvis kan man nå ned mellem frysepunktet og 3 graders frost. Det er inde i landet, hvor der er længst til det omgivende forholdsvis varme hav, at der stedvis kan komme let nattefrost.'

Onsdagen starter med tørt vejr og mulighed for lidt sol, men senere på dagen vil en varmfront med regn bevæge sig op over Danmark fra sydvest, og temperaturerne vil stige til mellem seks og 12 grader, lunest i den sydlige del af landet.

Anbefalet til dig