DMI holder øje: Snestorm kan ramme Danmark

04/3/23 06:05

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Selvom vi er i marts, kan der meget vel være en snestorm på vej mod Danmark.

Hvis du gik med den fornemmelse, at marts var lig med forårsvejr, så kan du godt tro om igen. Vejrguderne har nemlig andre planer, og det kan faktisk ende med noget så regulært som en snestorm.

Både DMI og TV2 Vejrets meteorologer har meldt ud, at der ventes en del sne i løbet af den kommende tid. Allerede i weekenden ventes der at falde sne, mens der i begyndelsen af næste uge ventes at komme regulære snebyger med en del nedbør.

Nu viser det sig dog, at det i værste fald kan ende med en snestorm.

"Det næste lavtryk ventes at gøre sit indtog allerede mandag aften eller natten til tirsdag, og dette lavtryk ser ud til at bevæge sig hen over den centrale del af landet med udbredt nedbør. Nedbøren i forbindelse med de to lavtryk ventes hovedsageligt at falde som sne, men lokalt kan nedbøren gå over i slud." fortæller DMIs to meteorologer, Pernille K. Hansen og Mette Zhang, inden meldingen om en mulig snestorm opstår.

"Om nedbørsmængderne bliver så store, at der skal varsles for enten kraftigt snefald eller snestorm er endnu uvist, men DMI’s meteorologer følger i de kommende dage vejrudviklingen nøje og udsender et varsel om nødvendigt." lyder det.

DMI fortæller, at det vil kræve 15 centimeter sne på 6 timer, hvis der skal komme kraftigt snefald, mens en snestorm vil kræve 10 centimeter sne på 6 timer, mens middelvinden skal overskride 10 m/s.

Meteorologerne hos DMI vil i de kommende dage opdatere prognosen for den kommende uge, hvor de måske ender med at varsle en snestorm.