DMI: I dag rammer bidende kulde

04/01/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Mandag morgen melder DMI, at kuldeindekset i dag sendes i bund.

Mest læste i dag

Hvis du har længtes efter kulde og et snehvidt landskab, så kan det være at du snart får det ønske opfyldt. DMI melder nemlig om en rigtig kold mandag og en uge med sne i vente. 

DMI melder på Twitter, at en kold og bister vind i dag, sender temperaturen i bund - og da det vil blive blæsende, vil det komme til at føles endnu koldere end det faktisk er. Samtidig er der mulighed for snebyger og at disse dermed vil blive liggende, da temperaturen bliver lav - så flere danskere måske får glæde af et hvidt landskab i længere tid.

"Det kommer til at føles rigtig koldt," siger vagthavende meteorolog hos DMI, Lars Henriksen til B.T. om vejret mandag morgen.

Vejrudsigten for i dag lyder på, at vi over den sydlige del af landet vil få stedvis lidt eller nogen sol, men ellers fortsat skyet og med lette snebyger hist og pist. I aften og i nat byder på skyet vejr mange steder - og fortsat mulighed for lette snebyger. Hele døgnet får vi temperaturer mellem frysepunktet og tre graders varme, med frisk nordøstlig vind, mens kysterne vil få op til hård vind. Derfor vil det i dag, føles som om, at temperaturen er under frysepunktet. De fleste steder i landet vil det føles som om, at temperaturen er mellem minus tre og minus fem grader.

Kold og vinterlig uge i vente

Denne uge ser fortsat ud til, at byde på vinterligt vejr med kolde temperaturer og sne. 

Tirsag bliver mest skyet med snebyger hist og her, ved Østersøen tildels som slud eller regn. I løbet af natten kommer der udbredt nedbør i den østlige del af landet, mest som slud eller sne. Temp hele døgnet mellem 2 graders frost og 3 graders varme, lunest ved Østersøen, og let til frisk vind fra nordøst, ved kysterne stedvis op til hård vind og ved Østersøen om aftenen og natten stedvis kuling.

Onsag bliver igen skyet med udbredt nedbør, mange steder som slud eller sne, men ved Østersøen overvejende som regn. Temp. op mellem frysepunktet og 4 graders varme, lunest ved Østersøn. Let til frisk vind mellem nord og øst, ved kysterne op til hård vind. Om aftenen og natten skyet, stedvis diset og nedbør flere steder, tildels som slud eller sne. Temp. mellem 0 og 3 graders varme.

Torsdag byder på skyet, stedvis diset og regn, slud eller sne hist og her. Dagtemp. mellem 0 og 3 graders varme, om natten ned mellem 2 grads frost og 2 graders varme. Svag til frisk nord- og nordøstlig eller skiftende vind, ved Kattegat og skagerrak i begyndelsen endnu stedvis hård vind.

Fredag kan der komme stedvis lidt sol, men ellers ret skyet med byger hist og her, mest som slud eller sne. Dagtemp. mellem frysepunktet og 3 graders varme, om natten ned mellem 3 graders frost og 2 graders varme. Svag til frisk vind fra nordøst og nord.

På nuværende tidspunkt ser weekendens vejr ud til, fortsat at byde på slud- og snebyger, samt lave temperaturer omkring frysepunktet.

 

Anbefalet til dig