DMI i kovending: Her er den nye prognose for resten af sommeren

Nyheder
Foto: Shutterstock
På især ét punkt afviger DMI's nyeste månedsprognose fra den tidligere.

Lige nu læser andre også

Danmarks Meteorologiske Institut, som de fleste nok bare kender som DMI, har nu opdateret månedsprognosen, hvori de løfter sløret for, hvordan resten af sommeren kommer til at se ud.

Desværre er der ikke kun sol og høje temperaturer.

Faktisk ser det ud til, at vi får en blandet afslutning på sommeren, som både vil byde på solrige dage, men også perioder med skyer og regn.

I den netop opdaterede månedsprognose kaster DMI lys over, hvordan ugerne hver især kommer til at forløbe, og her er der flere ting, der springer i øjnene.

Uge 33: Varme dage og kraftige byger

I begyndelsen af uge 33, som varer fra den 12. - 18. august, vil en højtryksryg fra Østeuropa til Skandinavien bringe meget varm luft op over Danmark, hvilket resulterer i et par dage med temperaturer mellem 22 og 28 grader og nogen sol.

I DMI's seneste månedsprognose skrev de, at de forventede maks 24 grader i uge 33, men nu ser det ud til at blive væsentligt varmere, hvilket danskerne helt sikkert er glade for.

Senere på ugen vil højtryksryggen drage østpå, og et lavtryk ved De Britiske Øer vil bevæge sig mod Norskehavet.

Det medfører en koldfront med regn og byger - og som om det ikke var nok, så falder temperaturerne til mellem 16 og 22 grader.

Samlet set forventes temperaturerne lidt over det normale for årstiden i uge 33. Nedbørsmængderne er usikre, men ser ud til at ende over det normale - især i Jylland, hvor borgerne skal forberede sig på op til 40 mm regn.

Uge 34: Ustadigt med solstrejf

I uge 34 vil et omfattende lavtryksområde mellem Island, De Britiske Øer og Skandinavien dominere.

Det vil føre til ustadigt vejr med perioder af skyer, regn og moderate temperaturer. Dog vil mindre højtryksrygge indimellem give tørvejr, sol og varmere vejr.

Dagtemperaturerne forventes at ligge mellem 18 og 23 grader.

Temperaturerne ser ud til at lande omkring det normale for årstiden, og nedbørsmængderne vil sandsynligvis være normale også.

Uge 35: Skiftende vejr

Prognoserne for uge 35, som er sommerens sidste uge, er mere usikre, men lavtryk og fronter vil fortsat bevæge sig ind over Skandinavien fra vest.

Der er dog også tegn på, at højtryksrygge kan opbygges fra Vest- eller Centraleuropa, hvilket vil medføre perioder med solrigt og tørt vejr.

Dagtemperaturerne forventes at ligge mellem 17 og 23 grader.

Generelt forventes temperaturerne at være omkring eller lidt over det normale for årstiden, og nedbørsmængderne ser også ud til at være normale for årstiden.

Alt i alt tyder meget på en fortsat vekslende afslutning på sommeren, hvor perioder med varme og solrige dage vil blive afløst af regn og byger.

Anbefalet til dig