DMI: karantænevejr forude - bliv indendøre

17/03/2020

Kathrine Frich Lindstrøm

Foto: Shutterstock
Godt nyt til alle i karantæne, DMI melder om omskifteligt vejr den kommende uge.

Mest læste i dag

Rigtig mange danskere er i karantæne, og om det er selvvalgt eller på grund af sygdom kan det være dødirriterende hvis solen skinner udenfor. Heldigvis melder DMI om dårligt vejr den kommende uge.

Koldere luft over Danmark

Onsdag passerer en svag koldfront med skyer og lidt regn Danmark fra nordvest. Derefter vil et højtryk dannes nord for Skotland, hvorefter det bevæger sig østpå til Skandinavien og sender koldere luft ind over Danmark fra nordøst og øst. Der er dog håb forude. I starten af næste uge vil en sydlig strømning igen bringe lun luft til Danmark.

Onsdag:

Mest skyet og i løbet af dagen kommer der lidt regn fra nordvest, men om eftermiddagen begynder det at klare op i den nordvestlige del af landet. Temperaturer op mellem 7 og 10 grader, og jævn til hård vind fra sydvest og vest, der aftager lidt sidst på dagen. Om natten får den sydlige del af landet skyet vejr og lidt regn, mens resten af landet får tørt og ret klart vejr mange steder. Temperaturer ned mellem 2 og 6 graders varme, og let til frisk vind fra sydvest og vest.

Torsdag:

Mest tørt med lidt eller nogen sol, men midt på dagen en overgang mere skyet. Temperaturer op mellem 6 og 10 grader, og let til frisk vind omkring vest. Om natten tørt og tildels klart vejr. Temperaturer ned mellem 1 grads frost og 4 graders varme, og svag til jævn vind fra vest og nordvest, i Vendsyssel op til frisk vind.

Fredag:

Lidt eller nogen sol, men også enkelte byger. Temperaturer mellem 6 og 10 grader, om natten ned mellem 2 grads frost og 3 graders varme, i Jylland måske lidt koldere. Svag til jævn vind fra nordvest og nord, som om natten drejer mod nordøst og frisker lidt op.

Lørdag:

Tørt med nogen eller en del sol. Dagtemperaturer mellem 4 og 7 graders varme, om natten temp. ned mellem frysepunktet og 5 graders frost. Svag til jævn vind omkring øst, stedvis op til frisk vind.

Søndag:

Mest tørt og skyet, men også lidt sol ind i mellem. Dagtemperaturer mellem 3 og 6 graders varme, om natten ned omkring 2 graders frost. Svag og jævn vind omkring sydøst, stedvis op til frisk vind.

Anbefalet til dig