DMI: Kategori 1 advarsel - Her rammer uvejret

26/08/2020

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Her til morgen har DMI udsendt en kategori 1 varsel.

Mest læste i dag

Regn, regn og mere regn - det ser ikke ud til at stoppe foreløbigt. Tværtimod.

Tidligt i morges har DMI udsendt en kategori 1 varsel, som er gældende for store dele af Danmark - nærmere bestemt gælder den for Fyn, Syd- og Sønderjylland, Midt- og Vestjylland og Nordjylland. 

Der er varsel for kraftig regn og lokale skybrud i Vest- og Sønderjylland og risiko for kraftig regn og lokale skybrud for resten af Jylland og på Fyn.

Et lavtryk over sydøstlige Nordsø er ved at bevæge sig mod øst, og det ventes at ramme Bornholm til aften. I forbindelse med lavtrykket ventes en del regn og byger. Lokalt kan der falde mellem 30 og 50 mm regn.

Det kan dog variere en del, hvor regnen falder og hvor meget der falder. På nuværende tidspunkt indikerer prognosen at der vil falde mest regn i Vest- og Sønderjylland, derfor er der udsendt varsel i dette område.

I resten af Jylland og på Fyn kan der også falde ret store nedbørsmængder. Her er det mere usikkert om kriteriet for kraftig regn eller skybrud bliver opfyldt.

Kriteriet for kraftig regn er opfyldt, hvis der er faldet mere end 30 mm inden for 24 timer og kriteriet for skybrud er opfyldt, hvis der falder mere end 15 mm nedbør på 30 mm.

Vi følger situationen og opdaterer hvis der udsendes yderligere varsel.

 

Anbefalet til dig