DMI: Køligere og vådt sommervejr de næste par dage

05/6/20 07:01

Julie Møller

Foto: Shutterstock
Ustadigt og køligere vejr med en del regn og byger er der på den kedelige sommervejrs-menu, ifølge DMI

Vi kan forvente ustadigt og køligere sommervejr med en del regn og byger i løbet af weekenden, melder DMI ud. Men vi starter med dagens vej her på Grundlovsdag, hvor det ser ud til at blive en blandet omgang. 

Der vil være perioder med lidt eller nogen sol, efterhånden også mod nord og øst. Vestpå vil der komme spredte byger, der lokalt kan være med torden. Det bliver ikke ligefrem en dansk sommerdag i meteorologisk forstand, for temperaturen når højest op på 16 grader, og der vil være en let til frisk vind fra sydvest og vest. 

I aften og i nat vil der mod nord og øst stedvis være klart vejr, mens der i resten af landet vil være skyet med regn, lokalt med torden. 

Lørdag og søndag: Skyet og kun lidt sol

Lørdag og søndagens vejr kommer til at være præget af skyer, byger og kun lidt sol. 

Lørdag vil der være mest skyet med byger, lokalt måske med torden, og kun lidt sol af og til. Temp. op mellem 12 og 15 grader, og let til frisk vind omkring sydvest. Om aftenen og natten fortsat byger hist og her, melder DMI.

Søndagens vejr ser ud til at bliver lidt mere solrig end lørdagens. I Jylland vil der dog være byger og kun lidt sol ind imellem, i resten af landet enkelte byger og nogen sol de fleste steder. Temp. op mellem 14 og 18 grader, og let til frisk vind fra syd. 

Næste uges vejr bliver varmere

På nuværende tidspunkt er vejrudviklingen i starten af næste uge noget usikker, men det er ret sikkert, at det igen bliver varmere, fastslår DMI.

Her på redaktionen krydser vi fingre for, at det bliver nogle lidt lunere og solrige sommerdage, vi kan glæde os til i næste uge.