DMI kommer med advarsel: Kan komme til at påvirke juletrafikken

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI har udsendt en advarsel, der kan ende med at få indflydelse på juletrafikken.

Mest læste i dag

Lørdag er en af de dage på året, hvor rigtig mange danskere skal ud på de danske veje. Der er mange, der skal hjem til familien for at holde jul, mens andre blot skal rundt for at bytte gaver.

Kombinationen af de mange julerelaterede ærinder gør dog, at der er mange biler på vejene. Har du planer om at sidde bag rattet i en af dem, skal du dog være opmærksom. Det gælder især, hvis du skal ud at køre fra morgenstunden.

Det skyldes, at der tidligt lørdag morgen er blevet delt en advarsel af Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Da der flere steder er faldet sne i løbet af natten, er der risiko for glatte veje. Det betyder naturligvis, at både veje og fortove kan være glatte.

Skal du en tur til bageren på cykel eller ud at gå med hunden, skal du derfor også være opmærksom. Da det er glat, er der en risiko for, at du vælter, hvis du ikke er opmærksom.

Ifølge Ekstra Bladet er Vejdirektoratet også kommet med en opfordring til de mange danskere, der skal ud i trafikken.

Deres melding handler dog primært om, at der er en stor risiko for tæt trafik på lillejuleaftensdag. Desuden lyder det, at en stor del af trafikken kommer til at bevæge sig fra øst mod vest, da mange skal retur til Jylland fra hovedstadsområdet.

"Risikoen for tæt trafik og kødannelser vil denne dag være størst i tidsrummet mellem kl. 11.00-14.00. For at undgå forsinkelser, anbefaler vi, at man kører uden for de nævnte tidsrum," skriver Vejdirektoratet i sin prognose for juletrafikken.

Tidligt lørdag morgen har der hidtil ikke været de store trafikale problemer. Der har ifølge Ekstra Bladet været et enkelt uheld på rute 13 syd for Aalestrup på vej mod Viborg.

Desuden har man været nødt til at spærre E47-motorvejen nord for København mod Lyngby, da der har været et uheld. Der er spærret omkring Lyngby og afkørslen til Jægersborgvej, men der forventes genåbnet omkring klokken 07.

Anbefalet til dig