DMI: Kulde og frost på vej

23/11/20 11:00

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu er der frostgrader på vej.

Efteråret har indtil videre været usædvanligt mildt og der har foreløbigt kun været få dage, hvor temperaturen har nærmet sig frysepunktet. Men i denne uge ser det ud til at vende. 

Lad os tage et nærmere kig på den kommende uge. 

I dag starter ugen med nogen sol, men især vestpå vil man opleve spredte byger. I eftermiddag bliver det mere i skyet i Jylland. I aften breder skyerne sig mod øst og i nat får især den nordlige del af landet perioder med regn. Hele døgnet vil vi få temperaturer mellem 5 og 10 grader, med let til frisk vind - ved kysterne hård vind eller lokalt kuling.

Tirsdag bliver skyet med lidt regn, især i den nordlige del af landet. Temperaturer mellem 6 og 11 grader og jævn til hård vind. Om aftenen og natten vil der fortsat være skyet, med lidt regn. Temperaturer mellem 4 og 9 grader, samt let til frisk vind - dog ved Vestkysten stedvis hård vind. 

Onsdag er der først på dagen mulighed for lidt sol mod syd, men ellers mest skyet og diset, med regn. Temperaturer mellem 7 og 11 grader, med let til frisk vind og igen med hård vind til Vestkysten. 

Torsdag kommer kulden 

Torsdag vil der først på dagen være skyet mod sydøst og lidt regn, men ellers kommer der lidt eller nogen sol, mod vest lokale byger. Temperaturer på omkring 9 grader og let til frisk vind, i Nordjylland op til hård vind. Om aftenen og natten overvejende tørt og klart vejr, med temperaturer som falder ned til mellem 2 graders frost og 4 graders varme. 

Fredag bliver overvejende tørt med nogen eller en del sol. Temperaturer mellem 4 og 8 grader, med svag til jævn vind. Om natten temperaturer ned mellem frysepunktet og 4 graders varme. 

Lørdag bliver der overvejende skyet og lokale byger, der kan muligvis komme sne eller slud sidst på dagen. Dagstemperaturer på mellem 3 og 7 graders varme, mens nattens temperaturer vil være mellem frysepunktet og 5 graders varme. 

Søndag og mandag ser på nuværende tidspunkt ud til, at byde på lidt koldere temperaturer og mulighed for vinterlige byger.

Hos TV2 Lorry går de endda så langt at melde ud, at der kommer sne søndag første advent.