DMI løfter sløret: Her rammer hedebølgen

06/08/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
En del af danskerne kan se frem til hedebølge lige om lidt.

Mest læste i dag

I juli fik danskerne ikke mere end to sommerdage - i hvert fald hvis man ser det måneden med meterologiske briller. Det kræver nemlig, at temperaturen passerer 25 gradet. I denne uge ser det dog ud til, at sommeren gør klar til en ordenlig revanche. Det fortæller DMI. 

En stor indstrøming af varm luft over Danmark gør, at Danmarks Meterologiske Institut forventer, at en del af landet rammes af hedebølge de kommende fem dage. Hedebølgen skulle, ifølge DMI, begynde at tage fart torsdag. Selvom alle danskere formentlig ikke kommer igennem dagen uden regn, så begynder temperaturen at stige, og fundamentet til de næste dages varme ligges. 

Landsdækkende varmebølge

DMI forventer, at der de kommende dage vil være landsdækkende varmebølge, ligesom visse egne bliver ramt af en decideret hedebølge. Og som om det ikke var nok, så forventes det varme og solrige vejr at fortsætter i hvert fald et stykke ind i næste uge. 

I det meste af landet, vil temepraturen i weekenden holde sig mellem 25 og 30 grader. Med et vejr, der overvejende vil være tørt og solrigt.

I Sydvestjylland, på Vestsjælland og Lolland kan indnyggerne dog glæde sig ekstra meget. Her forventer DMI, at der vil opstå en regional hedebølge. Det betyder, at temperaturen holder sig over 28 grader i tre sammenhængede dage. 

 

Anbefalet til dig