DMI: Mandag starter flot - men det varer ikke ved

27/7/20 06:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Solen skinner fra morgenstunden på ugens første dag, men ifølge DMI varer det ikke ved.

Mandag morgen har de fleste danskeret fået et skulvp solskin i morgen kaffen. Det handler dog om at nyde det. Ifølge DMI varer det dejlige vejr nemlig ikke ved. Derimod er der stor risiko for, at ugens første dag slutter makant anderledes end den starter. 

I vejrudsigten, der gælder frem til tirsdag morgen, fortæller DMI, at selvom dagen starter med tørt vejr og en del sol, så vil skyerne løbende trække sig sammen og skydækket vil tiltage i løbet af dagen. Meterologerne forventer, at temperaturen på tværs af Danmark vil holde sig mellem 16 og 21 grader. så dagen bliver lun, selvom den bliver overskyet og våd nogle steder i landet. 

Her rammer bygerne og hård vind

Udover en lun temperatur, kan danskerne dog også se frem til en svag vind i løbet af formiddagen, langs kysterne vil vinden blive frisk. Det er dog med at holde sig inde i aften, hvis man bor på enten Jylland eller Fyn. Her forudser DMI nemlig, at der vil kommer byger som mandagen sktider frem. 

Regnskyerne fortsætter med at dryppe ind i døgnets mørke timer. I aften og i nat bliver vejret mest skyet med stedvis regn og byger, men ud på natten stedvis lidt opklaring. I løbet af  natten falder temperaturen lidt, og vil formentlig holde sig mellem 14 og 18 grader. Vinden tiltager og bliver let til frisk mellem sydøst og sydvest, ved kysterne stedvis hård vind.