DMI med ærgerlig prognose: Det triste vejr fortsætter

06/7/20 06:58

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock.com
Weekendens vejr har mildt sagt ikke været særligt sommerligt og desværre melder DMI, at det vil fortsætte lidt endnu.

Det har ikke været mange minutter at solen har kigget frem i weekenden, til gengæld har vi fået nogle ordentlige regnskyl og et solidt sus i skørterne. Den seneste prognose for den kommende uge, viser at der går lidt endnu før det (forhåbentlig) vender igen.

“Ustadigt, køligt og blæsende sommervejr”. Sådan lyder overskriften hos DMI. 

Der er lige nu et lavtryk over Mellemskandinavien som bevæger sig mod nordøst og derfor strømmer kølig luft med byger ind over Danmark vestfra. Onsdag forventes det at et østgående lavtryk tager en bane lige syd om Danmark og derefter forventes det at vejret vil stabiliseres en smule.

Lad os tage et kig på den kommende uge og se hvad vi kan forvente af det såkaldte “sommervejr”:

I dag får vi byger som kan være med hagl og torden - der kan dog også komme perioder med lidt eller nogen sol. Temperaturen vil ligge mellem 13 og 18 grader, i nattetimerne mellem 9 og 14 grader. Der vil være frisk vind til kuling omkring vest med risiko for vindstød af stormstyrke.

Tirsdag får vi lidt eller nogen sol - men vi slipper ikke for at der også kommer byger, som lokalt kan være med hagl og torden. Temperaturen vil som mandag, ligge på mellem 13 og 18 grader. Jævn til hård vind omkring vest, ved kysterne i den nordlige del af landet kan der stedvis komme op til kuling. Nattens temperature vil ligge nede på mellem 8 og 13 grader.

Onsdag får vi lidt eller nogen sol, kun med lokale byger - dog kan der i den sydlige del af landet en overgang være mere skyet og stedvis regn. Temperaturen vil ligge på mellem 14 og 18 grader, nattens temperaturer vil ligge på 8 til 13 grader. Der vil komme let til frisk vind fra vest og nordvest. I Nordvestjylland stedvis op til hård vind.

Torsdag og fredag vil der især i Nordjylland få mest tørt vejr med en del sol. Resten af landet vil få lidt eller nogen sol, med mulighed for enkelte lokale byger. Dagtemperaturen er uændret og ligger stadig på mellem 14 og 18 grader, og om natten på mellem 8 og 13 grader. Vi får let til frisk vind fra vest og nordvest, i Nordjylland stedvis op til hård vind.