DMI klar med november-prognose: Én ting er værd at bide mærke i

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI har prognosen på årets sidste efterårsmåned klar.

Mest læste i dag

Vejrprognoserne for de kommende uger er blevet afsløret, og det er tid til at finde din paraply, solbriller og termoundertøj. Danske vejlidelser ser ud til at blive udfordret med ustadigt efterårsvejr, der byder på alt fra regn til sol og endda frost.

Det skriver B.T.

Den danske vejrmyndighed, DMI, har præsenteret deres månedsprognose for november og allerede nu står det klart, at vi får rig mulighed for at nynne med på 'Regnvejrsdag i November'. Langtidsmeteorolog Martin Lindberg har kastet et blik på krystalkuglen og afslører, at vi kan forvente "ustadigt vejr med flere skift i vejrtypen, hvor varme og kulde veksler mellem hinanden."

Men frygt ej, for Lindberg har også nogle solrige smil i ærmet.

"Flot og køligt vejr med gode solchancer" er på vej, melder han ud.

Dog er næste uge en våd undtagelse, hvor grå skyer og regn vil dominere både begyndelsen og slutningen. Der er dog et glimt af håb midt på ugen med mulighed for sol og tørvejr.

Uge 45 er som en kamæleon, og prognoserne bliver mere usikre. Lindberg beskriver det som "pæne tørvejrsdage med plads til solen," men der er også en regnfuld side af historien. Vejret vil sandsynligvis svinge mellem begge scenarier, men det tørre ser ud til at dominere.

Når vi når uge 46, er det en endnu større gåde, men for nuværende tegner det til at blive køligere med masser af solskin og tørvejr. Ifølge meteorologen peger de fleste prognoser på højtryk fra Østeuropa til Nordskandinavien, der kan give os mange solrige dage.

Så frem med både paraplyen og solbrillerne, for det danske efterårsvejr er som en følelsesladet film, der byder på alle følelser fra gråd til glæde, og i begyndelsen af december venter nætter med frost.

Anbefalet til dig