DMI med dugfrisk prognose: Sådan bliver den første uge i marts

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Årets første forårsuge bliver en blandet pose bolsjer.

Mest læste i dag

Som danskere vender vi os mod solens sjældne stråler med åbne arme, og den kommende uge byder på en velkommen pause fra vinterkulden.

Meteorologerne hos DMI lover os en lun start, men råder samtidig til at holde vinterjakken inden for rækkevidde, da kulden sniger sig tilbage.

Fra syd og sydøst strømmer mildere luft ind over landet, hvilket lover godt for dem, der længes efter lidt solskin og mildere dage.

Weekenden kickstarter med en blanding af skyer og sol - en perfekt undskyldning for at nyde en kop kaffe udendørs, selvom regndråberne kan finde på at kigge forbi.

Lørdagens vejr viser sig fra sin lunere side med temperaturer, der danser mellem 7 og 12 grader. Kystnære områder kan dog opleve en køligere brise. Når mørket falder på, holder det tørre og delvist klare vejr stadig, med kviksølvet, der daler til mellem 1 og 5 grader.

Søndagen fortsætter i samme spor med chancer for at fange et glimt af solen, mens termometeret igen viser mellem 7 og 12 grader. Men fra mandag byder ugen på et skift, da et stærkt højtryk nord for Danmark introducerer en køligere gæst fra nordøst. Dog vil temperaturen bæres over fra søndagen til starten på ugen.

Denne luftstrømning lover ikke blot et dyk i temperaturen, men også en blanding af solskinsglimt og lette regnbyger.

tirsdag holder sig i den køligere ende af spektret, med nattemperaturer, der kryber nedad til frysepunktet midt i ugen, især ved Bornholm, hvor himlen kan græde i form af regn eller slud.

Onsdagen markerer starten på en køligere periode, med dagtemperaturer, der kæmper for at nå op over 5 grader, og nattemperaturer, der dykker ned i frostgraderne.

Meteorologerne holder øje med weekendens vejr, hvor skydække og regnchancer stadig er et åbent spørgsmål. Én ting er dog sikkert: vejrudviklingen tegner til at blive lige så omskiftelig som danskernes humør i foråret.

Så mens vi måske kan slippe vinterfrakken løs for en stund, er det klogt at have den inden for rækkevidde. Vejret viser endnu engang, at i Danmark er det eneste forudsigelige ved vejret dets uforudsigelighed.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig