DMI med dyster melding: Kan blive meget vådt

28/07/2023

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock.com
DMI kommer med en dyster melding for weekenden og næste uge.

Mest læste i dag

Selvom fredagen lægger ud med dis og tåge flere steder, så bliver det weekendens pæneste dag, hvis du altså er til sol, svage vinde og kun enkelte byger.

For allerede i løbet af natten tager skyerne til, og mange byger vil presse sig på. Især i Jylland kan lørdagen blive en våd affære med op til 10 mm regn. Samtidig forventes det, at der vil komme lidt mere vind.

"Jylland kan lørdag blive meget våd – op til 10 mm regn," lyder det fra meteorolog hos DMI Klaus Larsen tidligt fredag morgen.

Søndagen vil følge i lørdagens spor med en del byger, dog i mindre omfang. Til gengæld vil vinden være mere markant end tidligere på weekenden.

Alle dage vil temperaturen komme op omkring 20 grader.

Hvis du har tid og mulighed for det, så er fredagen den bedste dag til udendørs aktiviteter. Resten af weekenden kan børn og barnlige sjæle have stor glæde af at hoppe i vandpytter.

Næste uge

Ugen starter med nogen sol og spredte byger. Temperaturen kommer til at ligge mellem 16 og 21 grader med let til frisk vind fra sydvest. Dog vil aftenen og natten bringe mere skyet vejr med regn og bygeagtig nedbør, der kan være kraftig og med torden.

Tirsdag forventes at blive mest skyet med regn eller byger, der igen kan være kraftig og med torden. Temperaturen kommer til at ligge mellem 16 og 21 grader.

Onsdag ser ud til at følge samme mønster med mest skyet vejr og mulighed for regn eller byger, hvor torden også kan forekomme. Dog vil der være perioder med lidt eller nogen sol og uændrede temperaturer.

Vejret torsdag og fredag er fortsat ustadigt med uændrede temperaturer.

Den ustadige vejrtype er sikker, men timing af nedbør og nedbørsmængder er noget usikker.

Anbefalet til dig