DMI med dyster udmelding: Der kan gå længe

10/11/20 12:15

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Hvis du går og håber på snart at få et glimt af solen - så kan du godt forberede dig på, at blive skuffet.

Mens weekenden mange steder bød på et flot efterårsvejr, med både blå himmel og solskin, så ser menuen helt anderledes ud i denne uge. 

I går var vejret mørkt og gråt, det har det også været i dag og det vil det også blive i morgen - og ja, faktisk de næste mange dage. 

Hvis man kigger på prognosen for den kommende uge, så er der ikke meget sol i vente. 

Et højtryk over Østeuropa ligger næsten stille og forstærkes, og Danmark kommer de næste par dage til at ligge i en sydøstlig luftstrøm. På torsdag rykker højtrykket sig langsomt østover, og en svag front med regn bevæger sig efterhånden ind over Danmark fra vest, men vil efterhånden gå i opløsning. I weekenden ventes svage fronter at bevæge sig frem mod Danmark fra vest og sydvest.

I dag gråt og skyet, men dog tørt. Temperaturer mellem 5 og 10 grader, med svag til jævn vind - ved ksyterne frisk vind.

Onsdag fortsat gråt og i perioder mulighed for lidt regn eller fin regn. Temperaturer mellem 6 og 8 grader, med svag til jævn vind.

Det fortsætter

Torsdag mest skyet, men i perioder kan der stedvist komme lidt regn. Temperaturer mellem 6 og 11 grader, med let til frisk vind - som en overgang vil aftage til svag til jævn vind. 

Fredag mest skyet vejr og i perioder regn. Temperaturer mellem 6 til 11 grader, med let til frisk vind omkring syd, ved kysterne kan der en overgang komme stedvis hård vind.

Weekenden ser på nuværende tidspunkt ud til, fortsat at byde på skyet vejr med regn og uændrede temperaturer. Temperaturer mellem 5 og 10 grader, med let til frisk vind omkring sydvest. Søndag ser ud til at byde på en mere blæsende omgang, med tiltagende jævn til hård vind, hvor Vestkysten kan opleve stedvis kuling.

Hvis vi kigger frem til næste uge, ser det fortsat ikke ud til, at der bliver meget sol at spore. Mandag og tirsdag ser ud til fortsat at byde på ustadigt vejr, med forholdsvis uændrede temperaturer. DMI melder at vejrudviklingen er ret sikker, men at nedbørsmængderne til næste weekend, endnu er usikre.