DMI med endnu en trist melding

28/8/20 06:03

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Hvis du havde håbet på at starte weekenden ud med tørvejr og et kig til solen, så skal du forberede dig på at blive slemt skuffet.

Regntøj og paraply har været nødvendigt den seneste tid - og det ser desværre ikke ud til at du skal pakke det væk endnu. På menuen for i dag, er der nemlig endnu en omgang regn og risiko for kraftige byger med torden.

Et lavtryk er på vej mod den sydlige del af Nordsøen, og det betyder at et område med regn og byger vil trække op over Danmark i løbet af fredag. 

Der er risiko for at bygerne kan blive kraftige og med torden i den sydlige halvdel af Jylland, Fyn og på Sjælland mellem klokken 14 og 22 fredag, mens der i resten af det nordlige Jylland er risiko for kraftig regn, skybrud og torden fra klokken 18 fredag til klokken 06 lørdag morgen. 

Kriteriet for skybrud er, at der skal falde mere end 15 millimeter på 30 minutter og kriteriet for kraftig regn er, at der skal falde mere end 24 mm nedbør på 6 timer.Vi følger situationen og opdaterer ved behov.

Lørdag vil også blive en regnfuld dag. Der vil være mest skyet med regn eller byger - og lokale tordenbyger. I løbet af dagen kan vil det klare lidt op, med lidt eller eller nogen sol flere steder. Temperaturer på mellem 16 og 20 grader.

Søndag bliver lidt bedre. Der får vi nogen eller en del sol, kun med enkelte lokale byger. Temperature på mellem 17 og 21 grader.