DMI med fantastisk nyt: Sker i weekenden

14/3/23 07:47

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Du kan godt begynde at tælle ned til weekenden.

Selvom kalenderen siger marts, så har danskerne skulle stifte bekendtskab med en lang række forskellige vejrsituationer. 

Men nu ser det ud til, at foråret for alvor får sit tag over Danmark. Dog venter der danskerne et par kolde døgn, før vejret for alvor skifter karakter. 

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI)

For i kølvandet på en lun mandag, hvor temperaturen mange steder sneg sig op mellem 8 og 11 grader, venter et par køligere døgn. En koldfront skal nemlig passere Danmark i løbet af tirsdag, og på bagsiden af denne strømmer kold luft med spredte slud- og snebyger ned over landet fra nordvest. Temperaturen falder til mellem 1 og 5 graders varme, og natten vil byde på lokal nattefrost. 

Men spændende ser det ud onsdag, hvor et gammelt polar lavtryk med oprindelse fra den nordligste del af Norskehavet, et sted mellem Norge og Svalbard, ser ud til at tage en bane ind over Danmark fra nordvest. Lavtrykket bringer en del byger med sig, der både kan være med regn, slud, sne eller hagl, og temperaturen vil fortsat holde sig i det kølige hjørne, mellem frysepunktet og 5 graders varme, og til natten ventes der mere udbredt nattefrost. 

Men torsdag banker en varmfront på fra sydvest, og det ser dermed ud til at være slut med de kølige forårstemperaturer for denne omgang. 

For når ugen lakker mod enden, så tager temperaturen et nøk opad. 

Og der er for alvor noget at se frem til for danskerne, der inden længe kan se frem til tocifret-grader. 
For fredagen byder på mest skyet med enkelte regnbyger. Temperaturen sniger sig op mellem 6 og 10 grader og let til frisk vind fra syd og sydvest. Om natten bliver det mest skyet med regn flere steder. Temperaturen mellem 5 og 8 graders varme, og svag til jævn vind omkring syd.

Og lørdagen bliver ingen undtagelse. 

Her bliver det mest skyet vejr og perioder med regn flere steder. Dagtemperaturen mellem 8 og 13 grader, om natten omkring 7 grader. Let til frisk vind omkring syd eller sydvest. 

Og det fortsætter hen af søndagen, hvor billedet bliver identisk med lørdagen.