DMI med fantastisk udmelding: 30 grader i weekenden

Af: Ida Hansson

|

07/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu ser det ud til, at sommeren kommer på besøg igen.

Mest læste i dag

Som solens stråler intensiveres, indstiller Danmark sig på en sjælden tropisk weekend. Efter en uges behageligt vejr, med temperaturen svingende omkring de 20 grader, er det nu tid til at hive sommerkjoler og shorts frem.

Den kommende weekend vil nemlig byde på temperaturer, der klatrer helt op til 30 grader i Sønderjylland.

Fredagen lover et overvejende solrigt vejr med temperaturen svævende mellem 20 og 25 grader. Vi kan forvente perioder med mere skyet vejr, men solen vil skabe en behagelig atmosfære under en svag til jævn vind fra sydvest og vest.

Lørdagens udsigter er ligeledes sommerlige. Med temperaturer, der forbliver mellem 20 og 25 grader og en del solskin, er det perfekte vejr til en picnic i parken eller en dag på stranden. Vindene vil være ret svage, så sørg for at have solcreme klar!

Søndag er ugens varmeste dag, hvor det sydlige Danmark kan forvente temperaturer på helt op til 30 grader. Selv resten af landet vil kunne nyde temperaturer mellem 23 og 28 grader, så det bliver en dag, hvor Danmark kan nyde en forsmag på tropiske forhold.

Det gode vejr ender dog med et brag. En koldfront ventes at passere landet fra sydvest natten til mandag, hvilket vil bringe regn og mulighed for torden. Selvom ugen begynder med en afkøling, vil temperaturen stadig forblive over 20 grader, hvilket betyder, at vi ikke skal sige farvel til sommeren endnu.

Dermed står en usædvanligt varm weekend forude, og det er en ideel anledning til at nyde det danske sommerlandskab. Husk at være forberedt, holde dig hydreret, og smøre dig godt ind i solcreme, mens du nyder denne tropiske danske sommer.

Anbefalet til dig