DMI med fantastisk udmelding: Her er årets første sommerprognose

16/3/23 11:30

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Hvis du har ønsket dig en solrig sommer, ja, så er dine bønner måske blevet hørt.

Selvfølgelig kan man ikke altid stole på en sæsonprognose, da den er så langt ude i fremtiden, at der kan ske mange ændringer. Alligevel har DMI kommet med et bud på, hvordan vejret kommer til at blive i årets første sommermåned, og prognosen er god.

De fleste vejrprognoser indikerer et højere lufttryk end sædvanligt over Nordatlanten og Nordvesteuropa, primært vest for Skandinavien. Dette betyder, at stærke højtryk kan opbygges i længere perioder, især over De Britiske Øer og Norskehavet. Højtryk vest for Skandinavien medfører hovedsageligt en tør og til tider lidt kølig luftstrøm over Danmark fra nordvest eller nord. Højtrykket og den tørre luftstrøm vil resultere i længere perioder med stabilt, tørt og solrigt vejr.

Selvom der kan være solrigt vejr, kan det blive lidt køligt, når vi får luft fra nordvestlige områder, især om natten. Højtrykket kan midlertidigt flytte østover over Skandinavien, hvilket vil give os sol, svag vind og potentielt højsommerlige temperaturer.

Det er også sandsynligt, at højtrykket midlertidigt svækkes eller flytter sydpå mod Sydvesteuropa, hvilket tillader mindre lavtryk og svage fronter med skyer og en smule regn at bevæge sig ind over Skandinavien fra vest.

Sammenfattende ser det ud til, at temperaturen vil ende omkring eller en smule over det normale. Nedbørsmængderne forventes at ende betydeligt under det normale.

Hvis prognosen holder, kan vi altså forvente en juni, hvor der vil være mere sol, mindre nedbør og lidt varmere temperaturer end normalt.