DMI med fantastisk udmelding: Her vender sommeren tilbage

Af: Ida Hansson

|

03/07/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sommeren tog en kort pause, men meget tyder på, at den snart er tilbage.

Lige nu læser andre også

Efter nogle turbulente dage med blæst og byger, der er fremkaldt af et lavtryk nord for Danmark, ser det ud til, at sommervejret er på vej tilbage.

Ifølge DMI vil lavtrykket bevæge sig nordøst og vil være forbi Danmark natten til onsdag, hvorefter lufttrykket over og øst for landet vil stige. Dette vil lede til en strøm af sommervarm luft op over Danmark fra sydøst i weekenden.

Tirsdagen vil være præget af en smule sol, men også spredte byger. Temperaturen vil variere mellem 15 og 20 grader, og være varmest i de sydøstlige egne. Vinden vil være jævn til hård fra sydvest og vest, og ved kysterne kan der forventes stedvis kuling med kraftige vindstød.

Onsdag starter formentlig med overskyet vejr og regn mange steder. Men i løbet af dagen vil det klare op fra sydvest med nogen sol, dog med enkelte byger. Temperaturen vil ligge mellem 15 og 20 grader, og vinden vil skifte retning, før den falder til en let til frisk vestlig vind.

Torsdag vil også byde på en del sol, men med enkelte byger. Temperaturen vil ligge mellem 16 og 21 grader, med en svag til jævn vind fra vest og sydvest.

Fredagen ser ud til at blive en dejlig sommerdag med nogen eller en del sol, og mest tørt vejr. Dagtemperaturen vil ligge mellem 18 og 23 grader. Vinden vil være svag til jævn, mest fra sydvest, men drejer mod sydøst.

Weekenden tegner til at blive virkelig sommerlig. Lørdag vil bringe nogen eller en del sol og mest tørt vejr. Temperaturen vil ligge mellem 20 og 25 grader, og lokalt kan det blive lidt varmere. Vinden vil være svag til jævn, mest fra sydøst.

Søndag og mandag ventes at være stabile med mest tørt vejr og lidt stigende temperaturer.

Nedbørsmængderne er usikre, ligesom vindstyrkerne er ret usikre på onsdag. Dog er det ret sikkert, at det efterhånden vil blive mere stabilt og varmere. Derfor ser det ud til, at danskerne kan begynde at glæde sig til en tilbagevenden af sommervejret.

Det bliver en god tid til at nyde de varmere temperaturer, solskinnet og de lange lyse sommeraftener.

Anbefalet til dig