DMI med glædelig melding: Her sker det

Af: Kasper Rud

|

29/09/2024

Nyheder
Foto:Pixabay
Foto:Pixabay
DMI kommer med glædeligt nyt ovenpå fredag og lørdags vejr.

Lige nu læser andre også

Fredag oplevede flere danskere et vejr, som de sent vil glemme.

Nogle eksperter kaldte vejrforholdene for de vildeste i over 30 år, men samtidigt vejrforhold vi skulle forvente os mere af, pga. klimaforandringerne.

Lørdag var der stadig steder i landet, der var ramt af fredagens uroligheder. Eksempelvis Esbjerg-motorvejen, hvor der skulle bruges flere timer på at få den tømt for vand, så den igen kunne gøres farbar.

Udover det, så var lørdag en ganske fin dag - dog blev lørdag nogle steder i landet målt til den koldeste dag i fem måneder. Selvom det var tørvejr, så var der en kuling fra nordvest, og den netop denne kuling gjorde, at temperaturen blev lav.

Det skriver TV 2.

Søndagsvejret

Søndagen byder på smukt efterårsvejr med masser af sol de fleste steder i landet. Dog vil Syd- og Vestjylland opleve små byger først på dagen, men disse vil efterhånden bevæge sig mod den nordlige del af Jylland, når et højtryk passerer sydøst om Danmark.

Den kommende uge byder på stille og roligt efterårsvejr, og vil kun blive afbrudt af en smule regn om tirsdagen. I løbet af ugen vil kold luft fra nord og nordøst strømme ind over landet, hvilket vil føre til klare nætter og svage vinde. Dermed er der risiko for, at vi i de kommende dage kan opleve den første lokale nattefrost i græshøjde.

"Risikoen er størst i Midtjylland og på Midtsjælland," lyder det fra meteorologerne, så det kan være en god idé at beskytte sarte planter allerede nu.

Søndag eftermiddag kunne derfor bruges til at forberede haven på de køligere nætter, så både planter og blomster kan klare sig gennem de første kolde nætter. Det rolige efterårsvejr giver desuden en perfekt mulighed for at nyde udendørsaktiviteter, inden temperaturen falder yderligere senere på ugen.

Det skriver DMI.

Anbefalet til dig