DMI med gode nyheder: Nu vender det

17/1/23 08:11

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Rent vejrmæssigt har det været en turbulent start på 2023, men nu ser det ud til, at det vender.

Januar måned har været ekstrem våd. Det har stort set regnet hver eneste dag, og sådan starter tirsdagen da også ud langt de fleste steder.

Ikke det mest inspirerende vejr, men desværre ikke det store at gøre udover at iføre sig gummistøvler og regnjakke. Derudover har der til tider været en del blæst over Danmark.

Det er de fleste formentlig godt trætte af, men i løbet af tirsdag eftermiddag vil det dog klare en smule op fra sydvest med lidt tiltrængt solskin i de sydvestlige egne, men også her kan de lokale dog ikke se sig fri af byger, der sagtens kan tage sig ud som slud og tøsne.

- Tirsdagen bliver med et lavtryk, der til at starte med vil ligge over Jylland, men som langsomt vil bevæge sig mod nordøst. Det vil uden tvivl give anledning til en masse skyer og udbredt nedbør i store dele af landet, siger tirsdagens vagthavende meteorolog hos DMI, Erik Hansen, til Ekstra Bladet.

Tirsdag bliver en våd dag med op til 10-20 millimeter regn i nordvest og 5-10 millimeter i de østlige dele af landet.

Selvom tirsdagen ikke vil adskille sig fra de første 16 dage af januar, så er der lys og tørvejr forude.

Fra onsdag vil der nemlig være tørt igen, lyder meldingen fra Erik Hansen.

- Det ser ud til, at det bliver den sidste store mængde regn, som vi skal slås med, i denne omgang. Det har da også været en rigtig lang periode med regn, så der er nok mange, der er rigtig glade for, at vi snart får en pause.