DMI med kategori 1-varsel om lokale skybrud: Her rammer det

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI har nu udsendt et kategori 1-varsel.

Lige nu læser andre også

Det er blevet efterår, og dermed er det også blevet tid til at pakke sommertøjet væk.

Et lavtryk trækker i dag op gennem Nordsøen og sender regn og byger ind over Danmark. Det er startet i nat med spredte byger, men i løbet af formiddagen kommer et område med vedvarende regn op fra syd.

Regnområdet lægger sig over den centrale del af landet og giver regn resten af dagen og et godt stykke ud på aftenen. Der kan i løbet af de mange timer falde en del regn på Sjælland og Lolland/Falster - og netop derfor har DMI udsendt et varsel om lokale skybrud.

Advarslen, som omfatter kraftig regn og lokale skybrud, skyldes, at en koldfront vil ligge over Sjælland og Lolland/Falster en stor del af dagen. Regnen kommer fra syd op over området og ventes at fortsætte til ud på aftenen.

Mere specifikt gælder varslet fra tirsdag klokken 13.00 til 21.00.

Desuden ventes fronten i perioder at give mere intensiv nedbør. Den intensive nedbør sammen med den langvarige regn betyder, at der nogle steder kan falde mere end 24 mm på 6 timer, som er kriteriet for kraftig regn.

Det er dog værd at nævne, at vejrmodellerne har svinget noget mht. placering og nedbørsmængder.

Det er derfor usikkert, hvor de største nedbørsmængder vil falde. Der vil sandsynligvis være steder, hvor det 'bare' bliver en våd dag, men uden de store nedbørsmængder.

Andre steder vil kunne få mellem 25 og 30 mm regn i løbet af i dag.

Anbefalet til dig