DMI med kategori 1-varsel: Stormen Pia rammer Danmark

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI melder om storm.

Lige nu læser andre også

Julefreden, der var begyndt at sænke sig over det danske land, ser nu ud til at blive forstyrret, da DMI netop har udsendt et kategori 1-varsel om, at der er en storm på vej.

Stormen hedder Pia og i skrivende stund ser det ikke ud til, at hverken Jylland, Fyn eller Sjælland slipper for den.

I bunden af artiklen kan du se, hvilke områder der rammes af stormen.

Ifølge DMIs hjemmeside er et kategori 1-varsel det samme som farligt vejr, hvorfor danskerne skal tage sig i agt.

Borgerne bør ved et kategori 1-varsel altid være opmærksomme på, at vejrudviklingen kan påvirke både omgivelser og udendørsaktiviteter.

Stormen

DMI skriver på deres hjemmeside, at et kraftigt lavtryk på 955 hPa torsdag ser ud til at bevæge sig fra Norskehavet til Oslofjorden og videre ind over Sverige.

Det ser lige nu ud til, at det syd for stormlavtrykket vil blæse op fra vest, og at de nordvestlige kyster vil opleve stormende kuling til storm med vindstød af orkanstyrke.

Det generelle billede peger på, at det er i de kystnære egne, at blæsten vil blive mest voldsom. Som natten skrider frem vil den dog aftage langsomt.

Dog er faren ikke ovre, bare fordi blæsten har passeret:

"Den kraftige vind giver forhøjet vandstand langs Vestkysten, i Limfjorden, Skagerrak, Kattegat, Storebælt og den nordlige del af Øresund. Den forhøjede vandstand er forsinket i forhold til vinden og indtræffer senere", skriver DMI.

Herunder kan du se, hvilke områder der rammes af kategori 1-varslet (de gule markeringer, red.).

Anbefalet til dig