DMI med kategori 2-varsel: Disse landsdele kan forvente 50 mm regn

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Disse danskere skal passe ekstra meget på tirsdag morgen.

Mest læste i dag

Årets første oktober-tirsdag byder i den grad efterårsvejret indenfor. Og visse danskere skal huske paraplyen inden de begiver sig afsted på arbejde eller i skole.

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har netop opdateret deres vejrmelding med ændringer i regnvarslingen. Den kraftige regn, der tidligere blev varslet for store dele af landet, er nu begrænset til den nordvestlige og centrale del af Jylland. Varslet træder i kraft fra natten til tirsdag kl. 02 og forventes at vare frem til tirsdag kl. 14.

Samtidig har DMI udsendt en risikovarsel for dele af det sydlige og østlige Jylland, der gælder fra tirsdag kl. 02 til kl. 16.

Den ændrede vejrsituation skyldes dannelse af et lavtryk på grænsen mellem meget varm luft over Centraleuropa og væsentligt køligere luft over De Britiske Øer. Lavtrykket forventes at danne sig mandag aften over den sydlige del af England og bevæge sig nordøst på vej mod Danmark. I forbindelse med lavtrykket vil der udvikle sig et område med kraftig regn.

DMI forventer, at området med kraftig regn passerer tidligt tirsdag eftermiddag. Selv efter at dette område har passeret, kan der stadig forekomme regn eller byger flere steder, men med mindre intensitet.

Regnmængderne forventes at variere, med op til 20-40 mm regn flere steder, og i Nordjylland måske endda op til 50 mm.

Kriteriet for kraftig regn er mere end 24 mm på 6 timer eller mere end 30 mm på 24 timer.

DMI opfordrer borgere i de berørte områder til at følge vejrmeldingerne nøje, tage de nødvendige forholdsregler og være opmærksomme på potentielle oversvømmelser og trafikproblemer som følge af det kraftige regnvejr.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig