DMI med klar opfordring: Gælder fredag morgen

Nyheder
Foto: Shutterstock
DMI udsender nu en klar besked.

Lige nu læser andre også

Det er blevet torsdag, og det betyder, at dem, der ikke har efterårsferie, kan begynde at ane weekenden i horisonten.

Først skal torsdag dog overstås.

Dagen starter med sol og tørt vejr i det meste af landet, men i løbet af dagen vil vejret skifte, da der kommer regn til Jylland.

Der vil dog kun falde ganske lidt regn - stedvis op til 3-5 mm.

Det skriver DMI.

Også i dag vil der være rig mulighed for at sætte drager op – vinden vil være jævn til frisk mange steder.

I løbet af dagen vil vinden dog aftage lidt. Temperaturen er fortsat i den lidt lune efterårsafdeling - op til 14-15 grader.

I aften og i nat start det klart, men især i Jylland vil der dannes dis og tåge mange steder, så skal du ud i morgentrafikken fredag morgen, vil det være en god ide at tage lidt før hjemmefra.

Perioder med sol

I begyndelsen af uge 43, som sig fra den 21. til den 27. oktober, vil Danmark opleve flere fronter med regn og blæst, der passerer vestfra, efterfulgt af perioder med opklaring og sol.

Det ser ud til, at vejret i ugens anden halvdel vil blive roligere. Prognoserne peger på tørt vejr, især hvis et højtryk over Skandinavien etablerer sig.

Dagtemperaturen ventes at ligge mellem 10 og 15 grader, mens nattemperaturen falder til mellem 4 og 10 grader.

Samlet set forventes temperaturen at ligge over det normale, og nedbøren vil være under det sædvanlige - især i de østlige dele af landet.

Roligt vejr

Prognoserne for uge 44 er mere usikre, men indikerer højtryk over Vesteuropa, hvilket kan give overvejende tørt og roligt vejr med sol og skyer.

Der er dog en risiko for, at fronter fra vest kan bringe regn og blæst, hvis højtrykket placerer sig over Østeuropa.

Dagtemperaturen forventes at nå mellem 7 og 13 grader, mens nætterne vil ligge mellem 2 og 10 grader. Nedbøren forbliver under normalen.

Lokal frost

Ser vi frem mod uge 45, forventes der et højt lufttryk fortsat at dominere, hvilket vil give tørt og stille vejr.

Ved klart vejr kan der dannes dis og tåge, som kan blive hængende det meste af dagen. Svage fronter kan dog give enkelte byger.

Dagtemperaturen vil ligge mellem 5 og 12 grader, mens nætterne kan falde til 2-8 grader med mulighed for let frost lokalt.

Anbefalet til dig