DMI med kold melding: Mulighed for lokale snebyger

20/10/2022

Thea Andersen

Kombinationen med varmt havvand og kold luft vil øge sandsynligheden for lokale snebyger.

Mest læste i dag

Kalenderen siger tyvende oktober, og vinteren begynder så småt at nærme sig. Her kan vi for alvor forvente kulde og nedbør i form af sne.

Så langt er vi dog ikke endnu, og fortsat ligner det, at resten af resten af oktober kommer til at være ganske mild i temperaturen, mens der vil være skiftende vejr i form af vind og nedbør, skriver Dagens.dk.

DMI har dog i går onsdag den 19. oktober udsendt en sæsonprognose, hvor de kigger lidt frem i krystalkuglen, og her kan vi se, hvad de forventer af vejret for december og januar.

Eftersom vi går ud af efteråret med varmere havtemperatur end normalt, forventer DMI ikke længere, at vi vil få en voldsom kold december. Dog mener de, at temperaturen i helhed vil ligge omkring normalen eller en smule under.

Til gengæld så skriver DMIs langtidsmeteorolog Martin Lindberg, at kombinationen af kold luft og varmt havvand, kan give lokale snebyger, som altid vil falde i december.

Vinterligt kolde perioder i januar

Når 2022 bliver til 2023 forventes det, at vi får en måned, hvor temperaturen vil ligge omkring normalen eller lidt under. Der vil dog være mulighed for vinterligt kolde periode, men også perioder med mildere vejr.

Det ventes, at der vil være mindre nedbør i januar end der normalt plejer at være.

Anbefalet til dig