DMI med mere trist nyt

12/08/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Det bliver ikke den weekend, som mange nok havde håbet på.

Mest læste i dag

Danmark står over for en udfordrende lørdag, hvor vejret vil vise sin uforudsigelige side. Landet vil befinde sig i en skillelinje mellem den brændende sommervarme fra Polen og den køligere atmosfære fra Norge. Dette unikke fænomen vil resultere i skiftende vejrforhold, hvor perioder med regn og byger vil dominere dagen.

Byger er kendt for at have en lokal effekt, hvor kun bestemte områder bliver påvirket, mens regn har en tendens til at sprede sig over større regioner. Lørdagens vejr i Danmark vil byde på en blanding af begge. Men det er ikke kun mængden af nedbør, der er værd at bemærke.

Nogle af bygerne kan blive så intense, at de kan medføre torden og nå næsten op på skybrudsstyrke. Selvom meteorologerne forudsiger disse forhold, er der stadig en vis usikkerhed omkring, hvor og hvornår den mest intense nedbør vil ramme.

DMI har udsendt en risikomelding for kraftig regn, muligvis ledsaget af torden.

Denne advarsel vil være gældende fra lørdag eftermiddag og frem til midnat. For at få en mere detaljeret forståelse af, hvilke områder der er mest udsatte, kan man besøge dette link til DMI.

Borgerne opfordres til at være forsigtige og forberede sig på skiftende vejrforhold. Det er altid en god idé at holde øje med de seneste vejrprognoser og tage de nødvendige forholdsregler for at sikre sig selv og sine ejendele.

Anbefalet til dig