DMI med nedslående nyt: Nu vender vejret

10/04/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Vi fik lidt sol, men ifølge DMI varer det altså ikke ved.

Mest læste i dag

Mens påskeferien lakker mod enden, så skal danskerne også begynde at vinke farvel til solen, der i den grad må siges at have tittet frem i påskeferien. 

For påskens vejr har da vist sig frem fra sin smukkeste side med sol og lune temperaturer. 

Men nu er det slut. 

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI). 

Det er nemlig tid til at smide forårsjakken tilbage i skabet og i stedet hive regnjakken frem. 

Vejret den kommende uge ser nemlig ustadigt ud. 

Humlen er, at fronterne ligger parat vest for De Britiske Øer og kommer efterhånden ind over landet. Det betyder, at vi kan se frem til regn og blæst, men der bliver også plads til perioder med lidt solskin.

Der sker også et fald i dagtemperaturerne, dels fordi skyerne vil skygge for solen, men også fordi at det er køligere luft, som strømmer ind over landet vestfra. 

Og det bliver tilsyneladende allerede fra tirsdag, at der bliver taget hul på en uge med ustadigt vejr. 

Dagen starter nemlig overskyet og i den østlige del udbredt regn, men opklaringen med lidt sol i Jylland breder sig i løbet af dagen til hele landet, dog med en del byger. Temperaturen ligger mellem 7 og 11 grader og jævn til hård vind fra vest og sydvest, mens den om aftenen aftager og efterhånden drejer mod syd. Om natten først tørt og klart vejr, men i løbet af natten lidt i den sydvestligste del. Temperaturen ned mellem svimlende 1 og 6 grader. 

Og tirsdagens vejr bliver i den grad øjebliksbilledet den kommende tid, hvor danskerne må sande at påskevejret drager videre.