DMI med ny månedsprognose: Så få sommerdage skal danskerne forvente

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI har nu opdateret månedsprognosen.

Lige nu læser andre også

Sommerferien er over os, og mange har længe set frem til af kunne slappe af i solen.

Prognoserne for de kommende uger viser dog et noget blandet billede uden de helt store varmegrader. Vejrudsigterne er præget af en vis usikkerhed, hvorfor det er en god idé at holde øje med de nyeste opdateringer.

Sådan starter DMI deres netop opdaterede månedsprognose ud.

Skiftende vejr

I uge 29 kan danskerne forvente en del skift mellem regnfulde og solrige perioder. Badevandstemperaturerne og lufttemperaturerne vil sandsynligvis ikke lokke til de store stranddage.

Prognoserne viser et højere tryk end normalt i området omkring og over Danmark, men et lavtryk forventes at passere tæt på og give intens nedbør i kortere perioder.

Mod slutningen af ugen vil fronter fra vest muligvis resultere i mere ustadigt vejr.

Dagtemperaturerne vil ligge mellem 16 og 23 grader, mens nattetemperaturerne forventes at befinde sig mellem 12 og 16 grader.

Uenighed i prognoserne

I uge 30 er prognoserne mindre enige om vejrudviklingen.

Nogle peger på, at et højtryk nær Danmark forskydes mod nord eller nordøst, hvilket giver plads til lavtryk og fronter fra vest eller syd.

Andre prognoser antyder, at et højtryk vil bygge sig op sydvest for Danmark og blokere for fronter.

Det første scenarie vil medføre en blanding af skyer, sol og regn, mens det andet scenarie vil bringe varmere luft fra sydøst og mere solskin.

Dagtemperaturerne forventes i løbet af ugen at befinde sig mellem 16 og 23 grader - akkurat som i uge 29. Om natten er der heller ikke noget nyt, og temperaturerne vil igen være mellem 12 og 16 grader.

Ustadigt vejr fortsætter

I uge 31 er der stor usikkerhed i prognoserne, hvilket gør det svært at forudsige vejret med sikkerhed. Der forventes bevægelser mellem høj- og lavtryk, hvilket vil resultere i en blanding af sol, skyer og regn over Danmark.

Dagtemperaturerne ser endnu engang ud til at ligge mellem 16 og 23 grader, mens temperaturen om natten forventes at lande mellem 10 og 17 grader.

I skrivende stund ser det derfor ud til, at danskerne får lige præcis nul sommerdage i de kommende uger.

Anbefalet til dig