DMI med ny melding: Nu nævnes hvid jul for første gang i år

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI har nu opdateret månedsprognosen.

Lige nu læser andre også

DMI har opdateret månedsprognose, og her nævner de for første gang i år hvid jul.

Hvid jul er hvert år et stort tema i november og december måned, men til trods for at der allerede er faldet masser af sne i Danmark, så har DMI intet nævnt om hvid jul i deres langtidsprognoser.

Men det har de nu lavet om på.

I månedsprognosen, der uge for uge præsenterer de nuværende prognoser indtil uge to næste år, skriver DMI, følgende om uge 51, hvor julen ligger lørdag i den uge:

"Et ret kraftigt højtryk vil fortsat være fast forankret over det nordvestlige Rusland og Sibirien og det giver fortsat ret bastant kulde over Mellemskandinavien. Flere atlantiske lavtryk og tilhørende fronter presser dog fortsat på vestfra og ventes at give perioder med ustadigt vejr og nedbør, der stedvis kan starte vinterligt men ellers hurtigt går over i regn", lyder den nye melding

"Indimellem ventes lidt koldere og tørrere luft at strømme ned over os fra nord og give lidt solstrejf. Der er ikke nogen klare indikationer om, hvorvidt den ene eller den anden vejrtype får overtaget, så vi skal tættere på juleaften, før vi kan spejde efter muligheden for hvid jul."

Det står altså klart, at DMI endnu ikke tør love det ene eller det andet, hvorfor danskerne fortsat må væbne sig med tålmodighed i forhold til at få afklaring på, hvorvidt julen i år bliver hvid eller ej.

Den nye melding fra DMI har altså ikke gjort nogen klogere på, hvad der kan forventes, men én ting er helt sikker, og det er, at håbet fortsat lever.

Anbefalet til dig