DMI med ny melding: Ny prognose knuser håbet

16/12/2020

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Med godt en uge til jul, begynder vi at kunne tegne os et billede af, om julen mon bliver hvid i år?

Mest læste i dag

Hvis du håber på en hvid jul, så tyder det dog på nuværende tidspunkt på, at du desværre kommer til at blive skuffet. Det lyder nemlig fra DMI at de seneste prognoser peger på en grøn og ret mild juleaften. Det ser dog samtidig ud til, at der efterfølgende er koldere vejr på vej.

Omkring nytår og et stykke ind i den første del af det nye år, vil et højtryk over Nordatlanten nemlig betyde, at vi får en periode med noget tørrere og koldere vejr. Det ser på nuværende tidspunkt ud til, at byde på perioder med chancer for lidt sol, men også mulighed for enkelte dage med snebyger.

Omkring nytår bliver det køligere

Prognosen for de kommende uger, ser således ud:

Juleugen som er uge 52 og går fra den 21 december til den 27 december starter med en sydlig eller sydvestlig strømning af mild luft med mest skyet vejr og stedvis lidt regn. Et lavtryk passerer lige nord for Danmark og giver udbredt regn. I løbet af lillejuleaften og juleaftensdag ventes et lavtryksområde med frontsystem at passere over eller lige syd for Danmark. Det giver skyet vejr med stedvis regn eller byger, på juleaften måske med indslag af lidt slud eller tøsne i de nordlige egne. 

Dagtemperaturerne holder sig frem til juleaften mellem 3 og 8 grader, om natten ned mellem 0 og 6 graders varme. Når lavtrykket har passeret vil koldere luft strømme ned over Danmark fra nord og nordvest med vekslende skydække og enkelte byger af sne eller slud, men også lidt sol ind imellem. Dagtemperaturen falder dermed til mellem 0 og 4 graders varme og om natten ned mellem ca. 4 graders frost og 3 graders varme.

I ugen fra jul frem mod nytår viser prognoserne tendens til at højtryk vil dominere fra Nordatlanten via De Britiske Øer og Norskehavet til Nordskandinavien, mens lavtryk kan dominere over Syd- og Sydøsteuropa. Hvis prognosen er rigtig, vil det betyde en noget tørrere og koldere luftstrømning ned over landet fra nordvestlige til nordøstlige retninger. Vi kan se frem til flere dage med tørt vejr og stedvis sol. I perioder kan der også komme enkelte byger af sne eller slud, især ved nord- eller østvendte kyster. Dagtemperaturerne vil typisk nå op mellem 0 og 5 grader, om natten oftest ned mellem 5 graders frost og 3 graders varme.

Anbefalet til dig