DMI med ny melding: Sådan bliver resten af sommeren

24/06/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock.
Nu er DMI klar med en sæsonprognose fra resten af sommeren.

Mest læste i dag

Har du sommerferie i juli, så er der muligvis godt nyt - der er nemlig solrigt og relativt tørt sommervejr i vente i juli måned. Et højtryk bygges op vest for Danmark og blokerer for lavtryk. Det giver dermed soltigt og mest tørt vejr med blomkålsskyer og - ikke mindst - sommertemperaturer til danskerne. Det meldes dog, at vi skal forvente temperaturer under hedebølge niveau. 

Der er dog også potentiale for kraftige lokale byger og torden, både i resten og juni og i juli måned.

Meldingen for juli lyder på, at vi generelt kommer til at opleve temperaturer mellem 18 og 25 grader - dog nogle dage muligvis varmere.

DMI skriver desuden, at det forventes at temperaturen vil være omkring- eller lidt over normalen i juli, samt der ventes mindre nedbør og flere solskinstimer end normalen for juli. 

Derudover hælder prognoserne til, at sommervejret sidst i juli bliver til den mere solrige, tørre og varme side af dansk sommervejr. 

August kan blive delt på midten

Hvis vi tager et kig videre ind i august, så peger prognoserne på nuværende tidspunkt på, at august kan byde på overvejende lunt sommervejr og gode chancer for sol. 

Dog kan det være svært at forudsige vejret flere måneder frem, da det afhænger af flere forskellige faktorer - blandt andet havtemperaturerne ved både Akvator og i det nordlige Stillehav. 

I løbet af august måned stiger sandsynligheden altså for, at vejret bliver mere ustabilt med regn og køligere sensommervejr. I forbindelse med omslaget til mere ustadigt vejr, kan der komme kraftige byger med torden. Derfor er DMIs bedste bud på nuværende tidspunkt, at sidste halvdel af august formentlig vil præges af flere lavtryk med skyer og regn, der passerer Danmark og Skandinavien vestfra.

Som helhed ventes august måned at ende med temperaturer og nedbørsmængder omkring det normale, med mulighed for en varm og tør første halvdel og en køligere og videre anden halvdel. 

 

 

Anbefalet til dig