DMI med ny prognose: Så meget sne får danskerne til jul

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI har et nyt hvidjulsbarometer klar.

Mest læste i dag

Håbet om en idyllisk hvid jul kan måske komme på pause i år, ifølge den seneste sæsonprognose fra DMI.

Forventningerne til de kommende måneder antyder, at sneen og kulden måske må vente lidt.

Ifølge DMI ser det ud til, at december og januar vil byde på mildere og vådere vejrforhold end det sædvanlige.

'De fleste lavtryk vil formentlig tage et spor nord om Danmark og trække mildt vejr og en del fronter med regn og blæst ind over landet', skriver DMI i prognosen.

Selvom der forventes korte perioder med tør og kold luft fra øst i december, vil måneden sandsynligvis afsluttes vådere og varmere end normalt. Det ser derfor ikke lovende ud for dem, der drømmer om en hvid jul.

Håbet ligger i januar

Dog viser sæsonprognosen, at vinteren måske vil træde stærkere frem i det nye år. Især sidst i januar kan vinteren tage fat, hvis en højtryksbane i Østeuropa flytter sig mod nordøst.

Meteorologerne understreger dog, at langtidsprognoser altid er forbundet med usikkerhed, og de skal tolkes som det bedste bud. Der er stadig en lille chance for, at sneen falder i julen, men for nu ser det ud til, at danskerne må forberede sig på en mild og våd start på vinteren.

Så mens vi håber på julestemning og snefnug, kan vi måske glæde os over et mildt og blæsende decembervejr, indtil vinteren forhåbentlig banker stærkere på døren i det nye år.

Anbefalet til dig