DMI med ny udmelding: Det bliver ikke uden kamp

24/02/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Det er på vej - men det bliver ikke helt uden kamp.

Mest læste i dag

I disse dage nyder mange danskere sikkert, at der er forår i luften. Temperaturerne er i den grad blevet langt mildere - næsten lune - i forhold til dem vi havde for bare et par uger siden. I går lød meldingen fra DMI på, at foråret var ved at bide sig fast - men nu tyder noget på, at det altså ikke bliver helt uden kamp.

Vinteren ser nemlig ikke ud til, blot at overgive sig og lade scenen gå videre til foråret. 

I denne uge får vi temperaturer helt op til 14 grader, men hvis vi tager et kig på månedsprognosen for marts, så fortsætter det desværre ikke sådan. Du behøver hvertfald ikke at pakke den varme jakke helt væk endnu.

Selvom at kalenderen viser årets første forårsmåned lige om lidt, så er der altså mere vinter i vente til danskerne.

Det vender tilbage 

"Foråret presser på, men Kong Vinter overgiver sig ikke uden kamp. De kommende uger byder på flere skift mellem mildt og koldt vejr. Om vi får ’rigtigt’ vintervejr med udbredt sne og dagsfrost er tvivlsomt, men kulden vil i perioder trænge ned over landet og skubbe foråret væk," skriver langtidsmeteorolog Mette Tilgaard Zhang på DMIs hjemmeside.

Hun tilføjer også:

"Fra midt i marts ser det ud til, at foråret får overtaget, men der kan stadigvæk komme kortere perioder med koldluft fra nordlige eller østlige retninger."

Allerede fra uge 9, vil vi kunne mærke at det bliver en uge med blandet vejr. Temperaturerne vil være på mellem 3 og 9 grader, mens der også kan komme nattefrost.

I uge 10 vil vi rigtigt mærke et gensyn med det vinterlige vejr. Her får vi nemlig temperaturer på mellem 0 og 4 grader, mens der om natten kan blive mellem 0 og 5 graders frost. Ugen vil starte med pænt vejr, men slutte med regn og byger.

Dog lyder det fra DMI, at temperaturerne er normale for årstiden.