DMI med overraskende melding: Her vender sneen tilbage

Foto: Shutterstock
Sneen vender tilbage.

Mest læste i dag

Vejrudsigten for de kommende uger har en overraskende vending i vente.

Efter en periode med milde temperaturer og blæsende vejr, står Danmark over for et markant skift. Sneen, som mange troede blot var over landet i en kort periode, vender tilbage og giver vinteren et sidste sus.

Det skriver DMI i deres månedsprognose.

De næste par uger vil være præget af ustadigt vejr.

I uge 5 ankommer en vestlig strømning, der vil dominere landet med regn, dis eller tåge. Disse uger forventes at byde på temperaturer langt over sæsonens normale, med dagtemperaturer mellem 3 og 8 grader.

Nætterne vil også være relativt milde med temperaturer, der svinger fra let frost til 5 graders varme. Nedbørsmængderne vil ligge over det normale, hvilket er indikerer vådt og skyet vejr.

Men den store overraskelse kommer i uge 7, når mange danskere starter skolernes vinterferie. Et omfattende højtryksområde vest for De Britiske Øer vil ændre vejrmønstret betydeligt.

Dette højtryk vil skubbe lavtryksbanen nord om landet, hvilket giver plads til koldere og tørrere luft fra nord.

Dermed stiger chancerne for solrige dage og flere perioder med tørvejr, men det er også i denne uge, at sneen gør sin tilbagevenden.

Med temperaturer, der forventes at være en smule under normalen, kan dagene byde på ned til frysepunktet, og natten kan bringe ned til 3 graders frost.

I uge 8 og 9 er vejrsituationen endnu usikker. Dog tyder prognoserne på, at højtryk fortsat vil dominere, og afhængigt af lavtrykkets bevægelser, hvilket betyder, at der kan komme mere sne og blæst - især i de sydlige landsdele.

Så mens vi nyder de sidste mildere dage, kan vi forberede os på et gensyn med vinterens kulde og sne.

Anbefalet til dig