DMI med overraskende melding: Stort vejrskifte på vej

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI melder ud, at vejret nu skifter.

Lige nu læser andre også

Det er nu blevet den 24. december, og det betyder, at julen er ved at være ved vejs ende.

DMI skriver, at de nu definitivt aflyser hvid jul, selvom de også skriver, at slud og tøsne kan gøre sit indtog i det danske land senere på dagen.

På trods af den triste nyhed til de sneglade danskere, så er der alligevel lidt at glæde sig over, da DMI melder ud, at der er et stort vejrskifte på vej.

Ifølge DMI venter varmere vejr nemlig lige rundt om hjørnet, og faktisk er det noget, som allerede kan mærkes juleaftensdag, hvor temperaturen kommer til at befinde sig mellem 6 og 10 grader.

Tidligere på dagen kan der være sporadiske perioder med slud eller tøsne i de nord- og østlige egne, men disse forventes som tidligere beskrevet ikke at udvikle sig til et egentligt vinterlandskab.

Juleaftens vejrbillede komplementeres af en opblussen af vinden, der vil gå fra jævn til hård fra sydvest og vest, og i nogle områder kan nå kulingstyrke med stormende vindstød.

Rigsfællesskabet

Færøerne, på den anden side, vil opleve en mere barsk juleaften.

Et kraftigt lavtryk - det samme, der bringer regn til Danmark - vil passere øerne og medføre betydelig nedbør, som primært vil falde som regn. Juleaften vil kulden dog slå igennem, og bringe med sig slud- og snebyger, der især vil berøre fjeldene på de nordvendte sider.

I stærk kontrast står Grønland, hvor indbyggerne kan se frem til en traditionel hvid jul. Juleaftensdag vil byde på spredte snebyger over det meste af landet, mens vejret generelt vil være roligt og klart.

En undtagelse er dog Ittoqqortoormiit på Østgrønland, der vil opleve kraftig vind fra nord og risiko for snefygning. Mens danskere må indstille sig på en grøn jul, vil Grønlands magiske vinterlandskab bevare sin charme.

Anbefalet til dig