DMI med skøn nyhed: Nu kommer varmen endelig

16/03/2023

Nicolai O. Haugsted

Foto: Shutterstock
Forårsvejret er endelig på vej, melder instituttet

Mest læste i dag

Selvom kalenderen siger forår, så har det været alt andet end forår, som danskerne har skulle stifte bekendtskab med. 

Men nu er det slut. 

For inden længe skifter vejret karakter. 

Foråret presser nemlig for alvor på. 

Et frontsystem ligger nemlig og lurer i horisonten og nærmer sig med hastige skridt Danmark vestfra og vil i løbet af torsdagen bevæge sig ind over landet vestfra med en del nedbør, især til den nord- og nordvestlige del af landet. Med den megen regn følger også lunere luft og i weekenden kan temperaturen lokalt komme op omkring 13 grader. 

Og næste uge bliver ingen undtagelse. For her fortsætter det ustadige vejr. 

Men inden da, så lakker ugen mod enden og danskerne kan se frem til temperaturer, der tager et nøk opad. 

For fredagen starter skyet med regn mange steder, men i løbet af dagen bliver det opholdsvejr sydfra, inden der mod aften igen kommer regn i den nord- og nordvestlige del af landet. Temperaturen sniger sig op mellem 7 og 12 grader. Vinden aftager og bliver let til frisk fra syd og sydøst. Om aftenen og natten skyet og en overgang regn vestfra. 

Lørdagens byder på helt det samme, men her kan temperaturen bliver svimlende 13 grader, hvor den i de sydlige egne bliver lokalt lidt lunere. 

Og hen af søndagen bliver det skyet og i perioder regn eller byger, men i den syd- og østlige del af landet efterhånden mulighed for lidt sol. Dagtemperaturen bliver mellem 8 og 13 grader. Desuden bliver vinden let til jævn fra sydøst og syd, som drejer til sydvest og vest. 

Anbefalet til dig