DMI med trist besked: Du skal ikke glæde dig for tidligt

Foto: Shutterstock
Meldingen fra DMI lyder på, at vi skal nyde det så længe det varer.

Mest læste i dag

Inden længe viser kalenderen den 1. juni og vi kan dermed vinke farvel til en både kold, våd og solfattig maj måned. Nu gør DMI status for maj måned - men det vender vi tilbage til.

I disse dage kommer der en del regn til danskerne, men i går kunne DMI meddele, at det nu snart vender. Til weekenden vil der nemlig blive både tørt, solrigt og op til 23 grader. Det er for mange nok en glædelig nyhed, efter at der tirsdag og onsdag forventes at falde op til 20 mm regn, på blot ét døgn.

Så nu kan danskerne endelig se frem til et mere sommerligt vejr - men meldingen lyder samtidig på, at det er meget uvist hvor længe "sommervejret" vil blive. Derfor lyder opfordringen på DMI også på, at vi bør nyde det så længe det varer.

Prognoserne er nemlig meget uenige om, hvor længe det vil vare ved. Bedste bud lyder på, at sommervarmen vil blive til tirsdag i næste uge - og at det dermed ikke er en længerevarende varmebølge, der kommer til os. 

Andre prognoser er dog mere optimistiske og lyder på, at varmen vil være mere vedholdende og vil holde fast på varmen en stor del af den kommende uge.

Langt under normalen 

Når man ser på tallene for maj måned står det klart, at den ikke har været helt som "normalen". 

Middeltemperaturen indtil nu ligger nemlig på 9,4 °C.  Normalen for maj (1991-2020) er 11,4 °C. På landsplan er der faldet 88,1 mm regn mod normalen på 47,3 mm. Og så er der lige det med solen, eller mangel på samme, for indtil nu har maj på landsplan kun budt på 88,4 solskindstimer, hvilket er væsentligt under normalen på 224 timer.

Hvis vi tager et nærmere kig på vejret for de kommende dage, ser det således ud: 

I dag mest skyet, hvor der i perioder kommer regn eller byger - der lokalt kan være med torden. Temperaturer mellem 10 og 15 grader, med svag til jævn vind.

Torsdag lidt eller nogen sol og spredte byger - der dog ud på dagen kan være med torden. Temperaturer op mellem 12 og 16 grader, med let til frisk vind.

Fredag byder på nogen eller en del sol - dog især over den sydlige del af landet, enkelte lokale byger, der kan være med torden. Temperaturer mellem 13 og 18 grader. Svag til jævn vind, mest fra nord og nordvest.

Lørdag byder på tørt vejr med nogen eller en del sol. Temperaturer mellem 16 og 22 grader, dog lidt køligere ved kyster med pålandsvind. Vinden bliver svag til jævn fra nordvest eller skiftende retninger.

Søndag tørt vejr med nogen eller en del sol. Temperaturer mellem 17 og 23 grader, ved kyster med pålandsvind lidt køligere.

Tørt men en del sol de fleste steder. Dagtemp. op mellem 17 og 22 grader, ved kyster med pålandsvind lidt køligere.

Tirsdag og onsdag:
Uændrede eller en overgang lidt stigende temperaturer og efterhånden mulighed for regn, især mod nordvest.

 

 

 

Anbefalet til dig