DMI med trist melding: Markant vejskifte rammer Danmark

24/08/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu rammer et vejrskifte for alvor danskerne.

Mest læste i dag

I dag får vi en fin sensommer dag - men allerede fra i morgen, vil vi mærke et markant vejrskifte. 

Efter en weekend med pænt vejr - og også en flot start på ugen mandag og tirsdag, med sol og svag vind, vinker vi nu farvel til det flotte sensommervejr.

Om lidt viser kalenderen første september - og dermed også første efterårsmåned. Det må man sige at vejret følger, for nu kommer vi til at snuse til et noget mere efterårs præget vejr.

Højtrykket der har givet Danmark pænt vejr, fjerner sig nemlig og koldere luft sættes i bevægelse mod os. Derfor vil vi allerede onsdag og torsdag mærke et skifte i vejret. 

Meldingen fra DMI lyder på, at mange af dagene vil være med regn, byger og blæst - dog med store regionale forskelle. 

Onsdag skifter det 

Lad os se nærmere på de kommende dages vejr.

I dag får vi i morgentimerne tåge nogle steder, især i Jylland. Ellers får vi tørt vejr med en del sol, der dog i perioder kan være noget sløret. Fra middag dannes der nogle steder flere skyer. Morgenen starter køligt - men vi får en lun sensommerdag, med temperaturer mellem 18 og 22 grader. Vinden bliver svag til let skiftende.

Onsdag bliver noget anderledes. Her byder dage nemlig på skyet vejr med stedvis lidt regn - i de sydøstlige egne lidt mere regn. I løbet af eftermiddagen klarer det op fa nordvest og nord, med enkelte byger. Temperaturer mellem 17 og 20 grader.

Torsdag bliver med kun lidt sol og efterhånden byger mange steder - måske med torden. Der vil komme flest byger i den østlige del af landet. Temperaturer mellem 15 og 18 grader.

I weekenden ser det fortsat ud til at byde på lidt køligere temperaturer, med ustadigt vejr, der både kan byde på torden, regn, sol og blæst. 

 

Anbefalet til dig