DMI med trist melding: Nu vender vejret

25/6/20 07:30

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock.com
I disse dage varmer solen over Danmark og vi har høje temperaturer og mest blå himmel - inden længe vender det.

Lige nu ligger der et højtryk over Danmark som ligger næsten stille og giver varmt og stabilt vejr. Men fra i dag vil højtrykket bevæge sig mod øst, hvor fronter mere instabil luft trækker ind over landet vestfra. 

Lad os tage et kig på de kommende dage: 

Fredag får vi en del sol, men om eftermiddagen vil der især i den vestlige del af landet i perioder være flere skyer og eventuelt enkelte byger. Temperaturen vil kommer op på mellem 23 og 28 grader - ved kyster som har pålandsvind, vil de være lidt lavere. 

Lørdag starter med en del sol, men om eftermiddagen vil der i perioder være flere skyer og byger - der kan også komme torden, især i Jylland. Temperaturen vil igen ligge på mellem 23 og 28 grader - men kan stedvis snige sig helt op på 30 grader. Natten mellem lørdag og søndag, vil der være mest skyet, med stedvis regn og enkelte byer. 

Søndag byder på et vejrskifte, med mest skyer og regn. I løbet af aftenen kan der komme opklaring fra vest. Temperaturen vil ligge på 20 til 25 grader - om natten kan den komme ned til mellem 10 og 15 grader.

Mandag byder igen på mest skyer og byger - om aftenen vil det dog være mest tørt og med nogen opklaring. Igen om natten vil der komme byger og let til frisk vind fra vest - ved kysterne op til hård vind.

Tirsdag skyet og spredte byger - vinden vil blive jævn til hård fra sydvest.

Onsdag og torsdag vil antageligt byde på lidt varmere vejr, men stadig ustadigt.