DMI med trist melding om weekendvejret: Kun én god ting at se frem til

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI har weekendprognosen klar - og det bliver en trist en af slagsen

Mest læste i dag

Den danske befolkning kan forberede sig på en weekend fyldt med vind, vejr og vekslende himmelstrøg, ifølge den seneste vejrudsigt fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Vagthavende meteorolog Martin Lindberg har tidligt fredag morgen fremlagt en prognose, der lover både udfordringer og en smule solskinsglæde.

"Det mest positive ved min udsigt er, at jeg forventer nogen sol på lørdag," deler Lindberg med Se og Hør, hvilket giver en lille pause i en ellers blæsende weekendfortælling.

Fredagen byder på grå himmel og let regn, der strækker sig fra vest til øst over hele kongeriget, med op til fire millimeter nedbør. Temperaturene ser ud til at stige en anelse, med forventninger om fem til ni grader.

Vindstød tæt på stormstyrke

Natten til lørdag lover dog en strid blæst, der især vil gøre sit indtog i Vendsyssel, hvor vindstød af næsten stormstyrke kan forekomme.

I takt med at uvejret Ingunn hærger vores naboer i Norge, vil dets effekter også ramme Danmark.

"Vi er ret langt fra lavtrykket Ingunn ved Nordkap. Men det er dybt, og der ligger et højtryk vest for Frankrig. Samlet er det det, vi mærker," forklarer Lindberg.

Konsekvenserne af de stærke vindstød har allerede vist sig, idet rederiet Color Line torsdag måtte aflyse flere færgeafgange mellem Hirtshals og de norske byer Kristiansand og Larvik.

Lørdagen vil dog bringe et kortvarigt pusterum med solskin forventet over hele landet, hvilket uden tvivl vil blive modtaget med åbne arme af mange danskere. Dog er det kun - bogstavelig talt - stilhed før stormen, da uvejret igen ventes at tage til i styrke søndag med skyet himmel og byger tværs over Danmark.

Med vindstød, der potentielt kan nå op til stormstyrke, især i Nordjylland, står danskerne over for en weekend, hvor det er klogt at sikre løse genstande og klæde sig efter vejret. Temperaturen forventes at ligge mellem fire og syv grader søndag, hvilket indikerer en fortsat kølig start på foråret.

Beboere opfordres til at følge med i de seneste vejrudsigter og tilpasse deres weekendplaner derefter.

Anbefalet til dig