DMI med trist nyt: Her bliver der ned til -10 grader

03/12/22 07:24

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Vi kommer til at gå en rigtig kold tid i møde. Allerede indenfor de næste ti dage ventes der helt ned til -10 grader.

Vi er gået ind i december, og dermed har vi endegyldigt fået taget hul på vinteren.

Det har dog ikke helt været til at mærke på temperaturen, da graderne har været til den milde side, og vi har kun oplevet ganske kortvarigt sne.

Det bliver der dog snart lavet om på, for mens vi i den kommende tid kan se frem til flere dage med sne, så kan vi også se frem til iskolde dage.

DMI afslører i dag på deres hjemmeside, at der indenfor de kommende ti dage vil være helt ned til -10 grader. Dog vil dette ikke være i løbet af dagen, men til gengæld om natten.

Hvis ikke sommerdynen er blevet udskiftet endnu, er det måske ved at være på tid. DMI skriver, at der i uge 49, som finder sted mellem den 5. december og den 11. december, vil være mellem 2 og 6 graders varme de første dage i ugen, men at fra midtugen vil der være mellem -4 og 3 graders varme i løbet af dagen.

Om natten bliver det endnu køligere, da der ventes ned til 7 graders frost over det meste af landet, mens der lokalt kan blive ned til -10 grader.

Ugen efter ventes det også at blive rigtig koldt. DMI forudser i øjeblikket, at der vil være mellem -4 og 4 graders varme i løbet af dagen, mens der om natten vil være mellem -8 grader og 2 graders varme.

Lidt varmere bliver det hen mod juleaften, hvor vi får mellem 0 og 6 graders varme, mens der om natten vil være mellem -4 og 3 graders varme.