DMI med trist udmelding om rapport: Foruroligende nyt

21/04/2023

Jesper Bengtson

Foto: Shutterstock
Ifølge DMI viser en international rapport, at Danmark vil opleve foruroligende vejr inden for en nær fremtid.

Mest læste i dag

DMI har på baggrund af en international klimarapport konkluderet, at Danmark blot få år ude i fremtiden vil opleve mere ekstremt vejr.

I Europa har vi oplevet den varmeste sommer nogensinde, og sneen har været forsvundet i Alperne.

Der er ingen tvivl om, at der er klimaforandringer på vej globalt.

Sådan konkluderes det fra den årlige rapport, der kommer fra World Meteorological Organization (WMO). 

Danmark vil også opleve store forandringer i kølvandet på, at klimakrisen buldrer derudaf. 

Ifølge Adrian Lema, der er afdelingschef for DMI og chef for Nationalt Center for Klimaforandring, er rapporten yderst foruroligende:

“Vi kan se, at vi har den højeste koncentration af CO2 i atmosfæren, og vi har samtidig også den varmeste sommer, vi har målt i Europa og en gennemsnitstemperatur globalt, som er høj og stigende”, udtaler han.

Det ekstreme vejr holder sig ikke væk fra Danmark, og Adrian Lema tilføjer, at Danmark sandsynligvis vil opleve mellem 30 og 70 procent flere skybrud.

Snebolden er allerede begyndt at rulle, og derfor kan vejrforandringer ifølge Adrian Lema blive en realitet indenfor en nær fremtid:

“Det er allerede sket forstået på den måde, at vi for eksempel har 15 procent mere regn, end vi havde inden vi begyndte at udlede drivhusgasser i slutningen af 1800-tallet”, uddyber han.

Klodens gennemsnitstemperatur har slået sin egen rekord otte år i streg, og det er endnu et tydeligt tegn på, at den globale opvarmning er ved at sætte sine spor.

Adam Lema vurderer, at de høje temperaturer og varmerekorder vil fortsætte. Vejrfænomenet, La Nina, har nemlig kølet jorden ned i perioden med de mange temperaturrekorder.

Men La Nina bliver nemlig ifølge DMI erstattet af vejrfænomenet, El Niño, der bidrager til at kloden bliver endnu varmere.

Adam Lema mener, at det vil påvirke Danmark på flere områder.

Først og fremmest vil temperaturen stige yderligere, og samtidig vil Danmark opleve mere koncentreret nedbør. 

Det vil sige, at der i perioder vil blive rigtig tørt i Danmark, men at når regnen melder sin ankomst, så vil vi få kraftigere skybrud, end vi plejer.

Anbefalet til dig