DMI med trist udmelding: Sådan bliver resten af den danske sommer

19/07/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Hvis man havde set frem til en varm august, så ser det ud til, at man godt kan tro om igen.

Mest læste i dag

Vi er lidt over halvvejs i sommeren 2023, men det ser desværre ud til, at vi har haft det bedste vejr, og at vi i den resterende halve måned må nøjes med lavere temperaturer samt ustadigt vejr med regn og blæst.

I uge 30, fra 24. til 30. juli, forventes et lavtryksområde over Norskehavet og De britiske Øer at passere Skandinavien, hvilket vil medføre ustadigt vejr med skyer, regn og byger fra vestlige retninger. Dog kan et højtryk over Sydvesteuropa sende en enkelt højtryksryg op og give en sommerlig tørvejrsdag ind i mellem nedbørsområderne. Dagtemperaturer vil typisk nå op mellem 15 og 21 grader, og nattemperaturer oftest ned mellem 10 og 17 grader.

Ind i august, i uge 31, fortsætter det ustadige vejr, med flere lavtryk forventet at tage en bane ind over Skandinavien fra vest og nordvest. Men højtrykket over Sydvesteuropa ser ud til at forstærkes langsomt, hvilket øger muligheden for kortvarige højtryksrygge ind over Danmark. Disse kan give mere sol og varme, men vi vil fortsat have flest skyede dage med regn og byger fra vestlige retninger.

I uge 32 ser højtrykket i sydvest ud til at forstærkes yderligere, hvilket vil sende de fleste lavtryk på en bane nord for Danmark. Dette vil give flere dage med tørt og solrigt vejr, og kun enkelte dage hvor frontpassage giver skyer, regn og byger.

Fra midten af august og frem til slutningen af måneden, peger prognoserne på, at højtrykket i sydvest fortsat forstærkes og langsomt forskydes mod nord. Dette kan give flere perioder med tørt og solrigt vejr. I slutningen af august er der tendens til, at et højtryk etablerer sig over Nord- og Centraleuropa, hvilket kan sende varme op over Sydskandinavien fra øst og sydøst.

Samlet set ventes temperaturen i denne periode at ende lidt eller noget over det normale, mens nedbørsmængderne ser ud til at ende omkring eller lidt under det normale. Så selvom sommeren i Danmark kan byde på ustadigt vejr, er der også håb for solrige og varme perioder.

Anbefalet til dig