DMI med udmelding: Nu kommer sneen

17/11/22 08:11

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
December er lige om hjørnet, og nu ser det altså ud til, at sneen er på vej.

Julen står for døren, og i manges hoveder går det hånd i hånd med sne. Inden længe træder vi også ind i årets første vintermåned. December er nemlig lige om hjørnet. 

Og man skal ikke mange dage tilbage, før Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) løftede sløret for, at temperaturen kom til at dale i weekenden. 

Det milde novembervejr befinder sig altså over Danmark. I hvert fald lidt endnu. 

For nu er der også godt nyt til alle dem der elsker sne - men til dem der hungrer efter forår, sol og mildere temperaturer - ja, så er der altså nedslående nyt på vej. 

Det starter ellers mildt både fredag og lørdag, hvor dagene vil byde på lidt eller nogen sol. Temperaturen ligger omtrent 3 grader med en let til frisk vind. 

Men når mørket går på hæld, så kommer snebygerne. Her kommer temperaturerne også til at dale til ned omkring frysepunktet. Dertil aftager vinden og bliver svag til jævn fra nordøst og øst. 

Søndag vinker danskerne kortvarigt farvel til sneen og goddag til nogen eller en del sol. Temperaturen holder sig stabilt omkring frysepunktet til 3 graders varme, hvorfor der også kommer lokale snebyger søndag. Desuden falder temperaturen helt ned til 5 graders frost natten til mandag. 

Det oplyser DMI

Så du kan godt begynde at finde hue, halstørklæde og handsker frem igen. 

Kulden og sneen er nemlig på vej. 

Om det bliver en enlig svale, eller det fremover bliver med sne og glatte veje er endnu uvist - men i første omgang bliver øjebliksbilledet med nattefrost og sne.