DMI med varsling: Her skal du være opmærksom

Af: Kasper Rud

|

06/10/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Disse danskere bliver ramt.

Lige nu læser andre også

Det sidste af det solrige efterårsvejr bliver i dag nydt, før Danmark i de kommende dage får en mere ustadig vejrudsigt med regn og mulige blæsende perioder.

Søndagen byder på en god blanding af skyer, sol og en frisk vind fra sydøst. Temperaturen vil nå op på behagelige 12-15 grader, hvilket gør det til en oplagt dag for udendørsaktiviteter som at samle kastanjer eller svampe.

Men allerede fra mandag må vi forberede os på en ændring i vejret.

Det skriver DMI.

Meteorologerne forudser, at højtrykket, som har givet os det stabile efterårsvejr, snart trækker mod øst. Dette åbner op for, at lavtryk og fronter bevæger sig ind over landet fra sydvest. Allerede mandag vil en front passere med regn og skyer, mens en ny front forventes at ramme Danmark tirsdag. Der er dog stadig en vis usikkerhed i prognoserne for de præcise vejrudsigter de kommende dage, men tendensen tyder på flere lavtryk, der vil medføre vedvarende regn og muligvis perioder med blæst.

For de tidlige morgener er der yderligere et vejrfænomen at holde øje med: risikoen for tæt tåge.

DMI har udsendt en advarsel for natten til fredag og fredag morgen, særligt for store dele af Jylland samt Midt- og Vestfyn. "Vi har udsendt DMI Risiko for tæt tåge, med sigt under 100 m, gældende fra kl 02.00 til kl 09.00," lyder meldingen. Kombinationen af skyfrit vejr, vindstille og temperaturer, der falder ned til frysepunktet, skaber de perfekte betingelser for tågedannelse, hvilket kan resultere i farlige forhold i trafikken.

I de kommende dage er det derfor klogt at holde sig opdateret på vejrudsigterne og tage forbehold, hvis man planlægger at færdes udendørs eller på vejene.

Anbefalet til dig