DMI med vild varme-melding: Op til 15 grader varmere

Af: Thea Andersen

|

22/11/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det bliver mellem 10 og 15 grader varmere.

Lige nu læser andre også

Onsdag vågnede de fleste danskere til frost og glatte veje. Forude venter en varmfront med regn og lunere.

Nedbøren kan lokalt på Sjælland starte som slud, men ellers er det endnu en omgang regn, der venter os. I Jylland ventes der at falde et sted mellem 10 og 15 millimeter, mens der i resten af landet ventes mellem 0 og 5 millimeter.

Det oplyser meteorolog ved DMI Anja Bodholdt i 'meteorologens kommentar' på vejrtjenestens hjemmeside.

Efter regnen aftager forventes varmere luft at strømme ind over landet. Det betyder, at temperaturen i aften og i nat vil begynde at stige ret markant. Temperaturen forventes at komme op mellem 8 og 11 grader, hvilket er 10 til 15 grader varmere end den forgange nat.

Blæsende

Vinden vil tiltage i løbet af dagen. Det bliver blæsende med en frisk vind til kuling fra sydvest med kraftige vindstød, og torsdag får vinden lige et nøk opad. Her ventes hård eller endda stormende kuling fra vest og nordvest, med risiko for stormstyrke flere steder i landet, dog især i Vestjylland.

Derfor har DMI udsendt en risikomelding om vindstød af stormstyrke langs den jyske vestkyst og opfordrer til at følge med her Varsler for Danmark (dmi.dk).

Blæsevejret betyder også, at man især ved Nordfyns kyster og i Roskilde- og Isse fjord kan opleve let forhøjet vandstand torsdag aften og natten til fredag.

Fredag og weekend

Fredag og weekenden byder på vinterlige byger, og vi kan ifølge DMI regne med udbredt nattefrost og dagtemperaturer kun lige over frysepunktet. Til gengæld vil solen kigge frem.

Anbefalet til dig